Frittata er ikke noe annet enn en omelett, en italiensk omelett riktignok. Spanjolene har sin Tortilla de Patatas/ Tortilla de Español og italienerne sin frittata, og skal jeg velge mellom dem så velger jeg frittata. Jeg er kjempeglad i Spania og alt som har med Spania å gjøre, men jeg kan ikke si annet enn at den italienske maten overgår den spanske mange ganger. Ja, bortsett fra når det gjelder den spanske pata negra-skinken da, der har ikke den italienske en sjanse.
Men altså omelettene. Spanjolene bruker olivenolje, poteter og løk i sin, italienerne varierer. Dessuten tar det lenger tid å tilberede den italienske siden den skal stivne på lav varme, men den er også fort gjort.
Frittata er kalorifattig mat, inneholder lite karbohydrater og egner seg godt som et lett måltid.
Ingredienser:
1/2 zuccini
1 rødløk
soltørkede tomater
1 kinesisk hvitløk
1/2 rød chili
2 stekte kyllingbryst
6 egg
6 ss vann
maldonsalt
pepper
hakkede urter, f.eks. basilikum, bladpersille, timian
revet parmesan el.l.
Tilberedning:
Hakk løk, hvitløk, zuccini og chili og surr det i olje ved lav varme
Del kyllingen i biter og tilsett sammen med soltørkede tomater og hakkede urter
Bland egg, vann, urter, revet parmesan, salt og pepper og hell det i pannen
Legg på lokk og la det stå til blandingen har stivnet (NB: Lav varme)
Jeg serverte dette med butterbeans, salat og en dressing som bestod av tyrkisk yoghurt og litt dijonsennep med honey.