Parmesankylling med linser

Jeg liker godt at det er litt farge på maten, så jeg bestemte meg for at dette skulle bli en riktig fargerik kylling. Og det ble det virkelig også. Datteren min var på besøk og det var koselig at hun også ble begeistret for denne retten.

Ingredienser

1 kyllingbryst per person

revet parmesanost

1-2 egg

salt og pepper

2,5 dl gule linser

vann

grønne erter

1 klatt smør

10-12 cherrytomater

1 rødløk

1/2 gul paprika

1 kinesisk hvitløk

1 rød chili uten frø

olivenolje

balsamicoeddik

Fremgangsmåte linser og ertepuré:

Kok linsene etter anvisning på pakken, ca 15 minutter

Slå av overflødig vann

Kok deretter ertene sammen med en buljongterning

Slå av vannet

Kjør ertene i foodprosessoren til det bli en glatt masse

Bland i en klatt smør hvis du vil

Tilsett salt og pepper

Hold dette varmt eller varm det opp før servering

Fremgangsmåte kylling

Beregn 1 kyllingfilét per person

Del filétene i to på langs

Vend dem i sammenpisket egg og deretter i revet parmesan

Stek til de får farge, ikke for lenge

Fremgangsmåte grønnsaksblanding

Hell litt olivenolje i en ildfast form

Legg i cherrytomater og de andre grønnsakene

Krydre med havsalt og nykvernet pepper og rist på formen

Hell over 1 ss GOD balsamicoeddik

Bakes 15-20 min i ovnen

Servering

Legg et par ss linsepuré midt på tallerkenen

Legg litt ertepuré oppå linsene

Legg kyllingen oppå ertene

parmesan4

Legg grønnsaksblandingen rundt.

parmesan2

Enjoy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *