Jeg liker godt at det er litt farge på maten, så jeg bestemte meg for at dette skulle bli en riktig fargerik kylling. Og det ble det virkelig også. Datteren min var på besøk og det var koselig at hun også ble begeistret for denne retten.
Ingredienser
1 kyllingbryst per person
revet parmesanost
1-2 egg
salt og pepper
2,5 dl gule linser
vann
grønne erter
1 klatt smør
10-12 cherrytomater
1 rødløk
1/2 gul paprika
1 kinesisk hvitløk
1 rød chili uten frø
olivenolje
balsamicoeddik
Fremgangsmåte linser og ertepuré:
Kok linsene etter anvisning på pakken, ca 15 minutter
Slå av overflødig vann
Kok deretter ertene sammen med en buljongterning
Slå av vannet
Kjør ertene i foodprosessoren til det bli en glatt masse
Bland i en klatt smør hvis du vil
Tilsett salt og pepper
Hold dette varmt eller varm det opp før servering
Fremgangsmåte kylling
Beregn 1 kyllingfilét per person
Del filétene i to på langs
Vend dem i sammenpisket egg og deretter i revet parmesan
Stek til de får farge, ikke for lenge
Fremgangsmåte grønnsaksblanding
Hell litt olivenolje i en ildfast form
Legg i cherrytomater og de andre grønnsakene
Krydre med havsalt og nykvernet pepper og rist på formen
Hell over 1 ss GOD balsamicoeddik
Bakes 15-20 min i ovnen
Servering
Legg et par ss linsepuré midt på tallerkenen
Legg litt ertepuré oppå linsene
Legg kyllingen oppå ertene
Legg grønnsaksblandingen rundt.
Enjoy