Bringebær og jordbær med mascarponekrem

Denne nydelige mascarponekremen fant jeg på bloggen til Heia Mat og falt totalt for den. Kremen kommer garantert til å bli en gjenganger her i huset. Jeg laget en stor porsjon så mannen min og jeg spiste den 3 dager på rad.  Jeg har spist mascarponekrem tidligere også, men den var ikke på høyde med denne selv om den også var god. Den gangen spiste jeg den med mango og melon så man kan bruke kremen til mange forskjellige typer frukt og bær.

Ingredienser:

1 boks mascarponeost

4 egg

4 ss sukker

Cognac

Fremgangsmåte:

Start med å skille plommer og hvite

Lag stiv marengs av eggehviter og sukker

Visp eggeplommer og mascarpone sammen til blandingen er helt glatt

Tilsett litt vaniljesukker (ikke nødvendig)

Vend forsiktig inn marengsen

Tilsett en slump cognac og bland sammen

Del jordbærene i jevne biter og sukre dem litt hvis du vil, men jeg synes ikke det var nødvendig siden jordbærene nå er så søte og gode. Dessuten er kremen søt.

Bringebærene skal være hele

Hell litt mascarpone i bunnen av et dessertglass, legg noen av bærene over

Hell på mer krem og topp med resten av bærene

Dryss gjerne litt melis over og pynt med sitronmelisse

mascarpone3

Bare nyt!

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *