Nok en gang må jeg sende en varm takk til Trine som har komponert denne herlige desserten. Det er definitivt en av de bedre dessertene jeg har smakt. Denne desserten er frisk og god og nektarinene er så milde på smak at det ikke tar all smaken vekk fra pannacottaen. Jeg har også laget den med bringebærsaus, men det synes jeg ble altfor dominerende sammen med den sarte smaken på pannacottaen. Men med nektariner er det perfekt! Man kan sikkert bruke annen frukt og bær som ikke har for kraftig smak også, for eksempel melon.
Ingredienser pannacotta:
3 plater gelantin
1 dl sukker
1 vaniljestang
3 dl kremfløte
1,5 dl yoghurt naturell, jeg bruker tyrkisk yoghurt
Fremgangsmåte:
Legg gelantinplatene i bløt i kaldt vann noen minutter
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene
Gi fløte, sukker og vaniljestangen et forsiktig oppkok
Trekk kjelen til side og fjern vaniljestangen
Klem vannet ut av gelantinen og rør det inn i fløteblandingen
Rør inn yoghurten
Fordel pannacottaen i 4 dessertglass og sett i kjøleskapet til det stivner, det tar ca 4-5 timer
Ingredienser nektarinsalat:
3 nektariner i terninger
1 dl sukker
1 presset sitron eller lime
5 ss vann
stjerneanis
Fremgangsmåte nektarinsalat:
Kok opp vann, sukker, sitronsaft og stjerneanis og la det putre noen minutter
Vask og skjær nektarinene i små terninger og legg det i en bolle
Hell den varme sukkerlaken over nektarinbitene og bland godt
Fjern stjerneanisen
La salaten stå på benken 15-20 minutter før det settes i kjøleskapet for avkjøling