Noen ganger får jeg lyst på en real biff selv om jeg vanligvis foretrekker filèter som jeg helsteker og skjærer i skiver. Når jeg kjøper kjøtt foretrekker jeg å kjøpe det hos min lokale slakter, Ertnes Kjøtt. Da støtter jeg lokale spesialbutikker samtidig som jeg vet at jeg får topp kvalitet. Nå hadde jeg imidlertid lyst til å prøve Jacobs utvalgte for å sjekke om kvaliteten var like bra som det de reklamerer med.
Jeg synes kvaliteten på kjøttet var bra. Det var litt slintrer jeg måtte skjære vekk, men smaken var helt nydelig. Så man kan absolutt trygt kjøpe dette produktet hvis man ikke er så heldig at man har en lokal slakter i nærheten. Jeg vil nok imidlertid fortsette å bruke slakteren min.
Ingredienser:
1 skive entrecôte per person
salt, pepper og timiankrydder
meierismør
Fremgangsmåte:
Ta kjøttet ut av emballasjen og la det ligge fremme på kjøkkenbenken ca 1 time før det skal tilberedes
Krydre med pepper
Smelt smøret ved høy varme og stek biffene ca 2 minutter på hver side
Ta dem ut av pannen
Krydre med salt og timianpepper
Skru ned varmen
Etter noen minutter legges biffene tilbake i pannen og etterstekes ca 5-6 minutter, da er de medium stekt
Ingredienser saus:
1 pk norzola eller annen blåmuggost
1 ss smør
1 bks kremfløte
Fremgangsmåte:
Smelt smøret ved meget lav varme
Tilsett osten og la den smelte forsiktig
Ikke rør, men rist på kjelen innimellom
Når osten er smeltet tilsettes kremfløten
La dette putre forsiktig uten lokk til det har tyknet, det tar ca 15 minutter
Fremgangsmåte poteter:
Skrell ønsket antall mandelpoteter og del i terninger og ha det i kjelen
Skrell 1 hvitløk, del i fedd og ta opp i kjelen sammen med potetene
Kok til det er mørt
Slå av vannet og la potetene dampe noen minutter
Mos poteter og hvitløk med en potetmoser (eller hva det heter)
Smelt 1 ss meierismør og ta poteter/ hvitløk tilbake i kjelen
Tilsett creme fraiche i passe mengde
Bland sammen
Tilsett hakket timian, salt og pepper
Topp det hele med noen dråper hvit trøffelolje
Dette måltidet smakte helt nydelig.
Hi! I could have sworn I’ve been to your blog before but after going through a few of the posts I realized it’s new to me.
Anyhow, I’m certainly pleased I found it and I’ll be bookmarking it and checking back
regularly!