Entrecôte med norzolasaus og timianpoteter

Noen ganger får jeg lyst på en real biff selv om jeg vanligvis foretrekker filèter som jeg helsteker og skjærer i skiver. Når jeg kjøper kjøtt foretrekker jeg å kjøpe det hos min lokale slakter, Ertnes Kjøtt. Da støtter jeg lokale spesialbutikker samtidig som jeg vet at jeg får topp kvalitet. Nå hadde jeg imidlertid lyst til å prøve Jacobs utvalgte for å sjekke om kvaliteten var like bra som det de reklamerer med.

entrecote1

Jeg synes kvaliteten på kjøttet var bra. Det var litt slintrer jeg måtte skjære vekk, men smaken var helt nydelig. Så man kan absolutt trygt kjøpe dette produktet hvis man ikke er så heldig at man har en lokal slakter i nærheten. Jeg vil nok imidlertid fortsette å bruke slakteren min.

Ingredienser:

1 skive entrecôte per person

salt, pepper og timiankrydder

meierismør

Fremgangsmåte:

Ta kjøttet ut av emballasjen og la det ligge fremme på kjøkkenbenken ca 1 time før det skal tilberedes

Krydre med pepper

Smelt smøret ved høy varme og stek biffene ca 2 minutter på hver side

Ta dem ut av pannen

Krydre med salt og timianpepper

Skru ned varmen

Etter noen minutter legges biffene tilbake i pannen og etterstekes ca 5-6 minutter, da er de medium stekt

 

Ingredienser saus:

1 pk norzola eller annen blåmuggost

1 ss smør

1 bks kremfløte

Fremgangsmåte:

Smelt smøret ved meget lav varme

Tilsett osten og la den smelte forsiktig

entrecote2

Ikke rør, men rist på kjelen innimellom

Når osten er smeltet tilsettes kremfløten

La dette putre forsiktig uten lokk til det har tyknet, det tar ca 15 minutter

 

Fremgangsmåte poteter:

Skrell ønsket antall mandelpoteter og del i terninger og ha det i kjelen

Skrell 1 hvitløk, del i fedd og ta opp i kjelen sammen med potetene

Kok til det er mørt

Slå av vannet og la potetene dampe noen minutter

Mos poteter og hvitløk med en potetmoser (eller hva det heter)

Smelt 1 ss meierismør og ta poteter/ hvitløk tilbake i kjelen

Tilsett creme fraiche i passe mengde

Bland sammen

Tilsett hakket timian, salt og pepper

Topp det hele med noen dråper hvit trøffelolje

entrecote6

Dette måltidet smakte helt nydelig.

Print Friendly, PDF & Email

1 thought on “Entrecôte med norzolasaus og timianpoteter”

  • Hi! I could have sworn I’ve been to your blog before but after going through a few of the posts I realized it’s new to me.
    Anyhow, I’m certainly pleased I found it and I’ll be bookmarking it and checking back
    regularly!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *