Dette er en oppskrift fra Maison Mat og Vin. Jeg er veldig glad i bruchetta og lager det ofte, men grønn bruchetta var nytt for meg og måtte selvsagt prøves. Oppskriften finnes i Maison Mat & Vin nr 1/2010, men jeg har som vanlig foretatt noen endringer i forhold til originaloppskriften. Uansett så smakte denne bruchettaen deilig og jeg har laget den flere ganger. Det er for eksempel litt stilig å servere både grønn og vanlig rød bruchetta samtidig.
Ingredienser:
5 dl kokende vann
1 grønnsaksbuljongterning
300 g frosne erter
2 ss olivenolje
3 hvitløkfedd
1 liten neve frisk mynte
Saft fra 1/4 sitron
Salt og pepper
Ost, for eksempel chévre, snøfrisk eller mozarella
Brød
Fremgangsmåte:
Kok ertene i vann tilsatt buljongterning i ca 3 minutter
Hell av vannet og skyll ertene i kaldt vann og la dem renne godt av
Hold av 2-3 ss av ertene og kjør resten i kjøkkenmaskin sammen med resten av ingrediensene til en grov puré
Bland inn de hele ertene og smak til med salt og pepper og evt annet krydder
Tilsett mer olje hvis puréen virker tørr
Rist brødskivene og del hver skive i to
Legg på osten og topp med ertepuréen.
Pynt med litt sitronmelisse og tomat eller rød paprika.