En kveld for en stund siden laget jeg torskefilét til middag og jeg laget mye fordi jeg hadde lyst til å lage fiskegrateng dagen etter. Da det nærmet seg middagstid neste dag åpnet jeg kjøleskapet for å hente det jeg trengte til fiskegratengen, men jeg kunne ikke finne restene av torsken. Skjønte ingenting, for det var mye rester igjen fra dagen før. Jeg sms’et mannen min og lurte på om han hadde gjemt den på et lurt sted. Og det kan man vel si at han hadde gjort også, han hadde nemlig spist opp alt sammen kvelden før uten at jeg visste om det. Så da stod jeg der uten å ane hva jeg skulle lage.
Det var ikke noe annet å gjøre enn å titte i kjøleskapet igjen for å se om jeg kunne finne noe å bruke. Heldigvis har jeg alltid mye “på lur” så det var egentlig ikke noe problem, det var bare at jeg hadde så lyst på fiskegrateng som det sikkert er 10 år siden jeg smakte sist.
Jeg fant en bunt friske, grønne asparges, squash, løk, chili, hvitløk, fetaost, mozarella, chorizo og forskjellig annet og satte igang med en helt annen rett enn jeg hadde tenkt. Og resultatet ble veldig bra faktisk.
Ingredienser:
1 bunt friske, grønne asparges
10 cm chorizopølse i terninger
1/2 grønn squash
2 sjalottløk
1 rød chili uten frø
Olivenolje
Litt fetaost
1 neve revet mozarella
Salt, pepper
Div urter man måtte ha
Fremgangsmåte:
Start med å brune chorizopølse sammen med løk ved middels varme, det skal ikke bli brunt
Tilsett squash og chili og la det surre med en stund
Kok i mellomtiden aspargesen 2 minutter i lettsaltet vann
Flytt grønnsaksblandingen over i et ildfast fat med litt olivenolje i bunnen
Legg aspargesen over
Legg litt fetaost på toppen og fordel litt revet mozarella over
Stekes i ovnen ved 200 grader til osten begynner å få farge, ca 15-20 minutter