Forrett med marinert kylling og avocadokrem

Denne retten fant jeg på en kveld jeg ikke hadde forberedt noe spesielt, så det ble litt på sparket. Jeg så hva jeg hadde i kjøleskapet, og der var det blant annet kyllingfilét så da ble det hovedingrediens. Jeg hadde også avocado som jeg kunne lage noe ut av. Diverse grønnsaker fantes også + div flasker med chilisaus. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og det ble mannen min også.

Ingredienser

Kyllingfilet

Avocado

Gul squash

Sjalottløk

Rød chili

1 kinesisk hvitløk

litt hakket koriander

Kremfløte

Chilisaus

Marinade:

2-3 ss rød karripasta
2-3 ss maisolje (kan også bruke soyaolje)
1/2 boks kokosnøttmelk
Litt korianderpulver
1 ss brunt sukker (kan bruke vanlig også)
Havsalt og svart pepper

Fremgangsmåte:

Bland alle ingrediensene til marinaden

Skjær kyllingfileten i terninger, tre dem på spyd og legg i marinaden

La dette marinere i kjøleskapet i ca 1 time eller hvor lenge du ønsker

Ta kyllingen ut av marinaden og stek ca 5 minutter

Kjør avocadokjøtt og litt kremfløte i kjøkkenmaskin til det blir en jevn krem

Smak til med salt og pepper

Skjær grønnsakene i små terninger og bland med litt sitronolje, estragoneddik, salt og pepper

Jeg anrettet kyllingen på tallerkener og la avocadokrem, grønnsaker og litt chilisaus rundt.

Ved siden av serverte jeg hjemmelaget focaccia

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *