Denne retten fant jeg på en kveld jeg ikke hadde forberedt noe spesielt, så det ble litt på sparket. Jeg så hva jeg hadde i kjøleskapet, og der var det blant annet kyllingfilét så da ble det hovedingrediens. Jeg hadde også avocado som jeg kunne lage noe ut av. Diverse grønnsaker fantes også + div flasker med chilisaus. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet, og det ble mannen min også.
Ingredienser
Kyllingfilet
Avocado
Gul squash
Sjalottløk
Rød chili
1 kinesisk hvitløk
litt hakket koriander
Kremfløte
Chilisaus
Marinade:
2-3 ss rød karripasta
2-3 ss maisolje (kan også bruke soyaolje)
1/2 boks kokosnøttmelk
Litt korianderpulver
1 ss brunt sukker (kan bruke vanlig også)
Havsalt og svart pepper
Fremgangsmåte:
Bland alle ingrediensene til marinaden
Skjær kyllingfileten i terninger, tre dem på spyd og legg i marinaden
La dette marinere i kjøleskapet i ca 1 time eller hvor lenge du ønsker
Ta kyllingen ut av marinaden og stek ca 5 minutter
Kjør avocadokjøtt og litt kremfløte i kjøkkenmaskin til det blir en jevn krem
Smak til med salt og pepper
Skjær grønnsakene i små terninger og bland med litt sitronolje, estragoneddik, salt og pepper
Jeg anrettet kyllingen på tallerkener og la avocadokrem, grønnsaker og litt chilisaus rundt.
Ved siden av serverte jeg hjemmelaget focaccia