Retten jeg presenterer i dag er en rett jeg har funnet i Maison Mat og Vin. Denne oppskriften var også en suksess, smakte helt nydelig. Den inngår nå som en av de rettene jeg vil lage mange flere ganger.
Ingredienser: (Min oppskrift avviker noe fra originaloppskriften)
100 g fetaost
100 g kremost naturell (jeg brukte Philadelphia)
1 neve frisk basilikum
1 neve frisk oregano
1 neve frisk timian
6 hvitløkfedd, hakket
Salt og pepper
4 kyllingsbryst
2 skiver tørt brød eller griljermel
2 ss ristede pinjekjerner
Olivenolje
Gule og røde cherrytomater
Fremgangsmåte:
Kjør ost, urter og hvitløk i kjøkkenmaskinen til det blir en krem
Smak til med salt og pepper
Skjær et snitt i kyllingbrystene slik at de nesten deles i to på langs og det oppstår en lomme
Fordel urtekremen i lommene og klem sammen
Lag brødrasp ved å kjøre tørt brød sammen med 1 ss av pinjekjernene og 1 hvitløkfedd i kjøkkenmaskinen.
Smak til med salt og pepper
Jeg brukte griljermel i stedet for brødrasp denne gangen
Smør en ildfast form med litt olivenolje
Legg kyllingbrystene i formen
Strø brødrasp og resten av pinjekjernene over
Legg tomatene rundt
Stek kyllingbrystene ved 200 grader i ca 20 minutter eller til de er gjennomstekte
Server med f.eks. ris, risotto og en grønn salat ved siden av