Kyllingbryst fylt med chevre og urtekrem

kylling1

Retten jeg presenterer i dag er en rett jeg har funnet i Maison Mat og Vin. Denne oppskriften var også en suksess, smakte helt nydelig. Den inngår nå som en av de rettene jeg vil lage mange flere ganger.

Ingredienser: (Min oppskrift avviker noe fra originaloppskriften)

100 g fetaost

100 g kremost naturell (jeg brukte Philadelphia)

1 neve frisk basilikum

1 neve frisk oregano

1 neve frisk timian

6 hvitløkfedd, hakket

Salt og pepper

4 kyllingsbryst

2 skiver tørt brød eller griljermel

2 ss ristede pinjekjerner

Olivenolje

Gule og røde cherrytomater

Fremgangsmåte:

Kjør ost, urter og hvitløk i kjøkkenmaskinen til det blir en krem

Smak til med salt og pepper

Skjær et snitt i kyllingbrystene slik at de nesten deles i to på langs og det oppstår en lomme

Fordel urtekremen i lommene og klem sammen

Lag brødrasp ved å kjøre tørt brød sammen med 1 ss av pinjekjernene og 1 hvitløkfedd i kjøkkenmaskinen.

Smak til med salt og pepper

Jeg brukte griljermel i stedet for brødrasp denne gangen

Smør en ildfast form med litt olivenolje

Legg kyllingbrystene i formen

Strø brødrasp og resten av pinjekjernene over

Legg tomatene rundt

Stek kyllingbrystene ved 200 grader i ca 20 minutter eller til de er gjennomstekte

Server med f.eks. ris, risotto og en grønn salat ved siden av

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *