Dette er en oppskrift fra Maison Mat og Vin som jeg fikk lyst til å prøve ut. Jeg er veldig glad i chorizo så dette var utvilsomt en suppe som ville falle i smak hos meg. Og det gjorde den virkelig, det har blitt en av mine favorittsupper.
Ingredienser (avviker litt fra originaloppskriften):
2 l vann
2-3 grønnsaksbuljongterninger
1 løk, hakket
Litt olje
6 hvitløksfedd, hakket
100 g chorizopølse i terninger
1 rød chili uten frø, finhakket
5 cm grønn squash, finhakket
2 store never fersk bladspinat, strimlet
2 store tomater i små terninger eller 1 boks hakkede tomater
1 boks kikerter, 400 g
Salt og pepper
Hakket bladpersille
Fremgangsmåte:
Kok opp vannet og løs opp buljongen i vannet
Surr grønnsakene myke i en gryte med litt olje
Tilsett chorizo og hvitløk og surr videre i olje noen minutter
Ha i spinaten og surr videre til spinaten “faller sammen”
Ta dette opp i buljongen og tilsett tomater og kikerter
Smak til med salt og pepper
Jeg serverte suppen med godt brød til, men man kan også servere den med ris