Oppskriften på disse snurrene er egentlig en kringleoppskrift jeg har brukt flere ganger. Men denne gangen fant jeg på at jeg heller ville lage dem som boller eller snurrer, og smaken var jo like god. Siden det er safran i snurrene blir de lekkert gule og smaken er frisk og god.
Ingredienser:
75 g smør
1,5 dl melk
30 g gjær
1/2 ts salt
3-4 ss sukker
1 egg
1/2 ts safran eller 1 ts gurkemeie
1 ss revet sitronskall (bare det gule)
Ca 1/2 kg hvetemel (8-8 1/2 dl)
1 eggplomme til pensling
Perlesukker
Fyll:
125 g mykt smør
Skallet av 2 sitroner (bare det gule)
Ca 3/4 dl brunt sukker
Ca 75 g grovhakkede valnøtter
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og tilsett melken
Rør ut gjæren i den fingervarme blandingen
Tilsett salt, sukker, egg, safran, sitronskall og melet, litt om gangen
Arbeid deigen jevn og smidig og sett den lunt og tildekket til heving i ca 30 minutter
Ha deigen ut på et melet underlag og kjevle deigen til en avlang leiv og smør på fyllet
Rull sammen og vri rullen en kvart omdreining.
Skjær i skiver og vri dem
Etterhev i ca 30 minutter
Pensle med eggeplommen og strø på perlesukker
Stekes ca 15-20 minutter ved 200 grader på nederste rille i ovnen
Disse snurrene er kjempefine å fryse.