Safransnurrer med sitron og valnøtter

 

Oppskriften på disse snurrene er egentlig en kringleoppskrift jeg har brukt flere ganger. Men denne gangen fant jeg på at jeg heller ville lage dem som boller eller snurrer, og smaken var jo like god. Siden det er safran i snurrene blir de lekkert gule og smaken er frisk og god.

Ingredienser:

75 g smør

1,5 dl melk

30 g gjær

1/2 ts salt

3-4 ss sukker

1 egg

1/2 ts safran eller 1 ts gurkemeie

1 ss revet sitronskall (bare det gule)

Ca 1/2 kg hvetemel (8-8 1/2 dl)

1 eggplomme til pensling

Perlesukker

Fyll:

125 g mykt smør

Skallet av 2 sitroner (bare det gule)

Ca 3/4 dl brunt sukker

Ca 75 g grovhakkede valnøtter

Fremgangsmåte:

Smelt smøret og tilsett melken

Rør ut gjæren i den fingervarme blandingen

Tilsett salt, sukker, egg, safran, sitronskall og melet, litt om gangen

Arbeid deigen jevn og smidig og sett den lunt og tildekket til heving i ca 30 minutter

Ha deigen ut på et melet underlag og kjevle deigen til en avlang leiv og smør på fyllet

Rull sammen og vri rullen en kvart omdreining.

Skjær i skiver og vri dem

Etterhev i ca 30 minutter

Pensle med eggeplommen og strø på perlesukker

Stekes ca 15-20 minutter ved 200 grader på nederste rille i ovnen

Disse snurrene er kjempefine å fryse.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *