Kokoskarri med mandler og scampi

Denne oppskriften fant jeg  i  Maison Mat og vin (mars/april 2010) og syntes den så fristende ut. Dermed så laget jeg den til middag en kveld. Det angrer jeg ikke på, den smakte helt nydelig. Men som vanlig endret jeg litt på oppskriften i forhold til originalen, da føler jeg at den er litt min også. Nå er det jo slik at scampi ikke er helt “stuerent” lenger. Alle som har lest Yngve Ekerns artikkel i Aftenposten vet at dette er en råvare man skal holde seg unna. Men jeg hadde to poser i fryseren da jeg leste artikkelen, og de følte jeg at det var greit å bruke. Ellers er det selvsagt ingenting i veien for å bytte ut scampiene med norske reker i denne retten.

Ingredienser:

1 løk, hakket

6 hvitløkfedd, hakket

1 bit fersk ingefær, hakket

1 ts malt spiskummen

2 ts malt koriander

2 ts malt gurkemeie eller 1 ts safran

1 rød chili, hakket

1 bks hermetiske, hakkede tomater

1 bks kokosmelk

1 dl skåldede mandler malt i foodprosessor

3 ss spicy mangochutney

Scampi eller reker, så mange du vil

Salt og pepper

Frisk koriander

Fremgangsmåte:

Surr alle krydrene i litt olje et par minutter

Tilsett grønnsakene og la det surre videre

Kjør de skåldede mandlene i kjøkkenmaskin til det blir litt grovt mel

Tilsett mandelmelet i grønnsaksblandingen og bland

Tilsett tomater og kokosmelk og bland

Tilsett mangochutney

La dette surre mens du koker ris og varmer naanbrød

Tilsett scampiene og la det trekke noen minutter til scampiene har fått rosa farge

Smak til med salt og pepper

Dryss over frisk koriander og mynte ved servering

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *