Jeg synes scampi er veldig greit å ty til når jeg skal lage en forrett som er enkel og rask å få ferdig. Det som tok tid med denne retten var å skjære alle grønnsakene i små terninger. Det så veldig pent ut på tallerkenen med alle fargene, og smaken var også nydelig.
Ingredienser:
4 scampi per person (eller hvor mange du vil)
8 cherrytomater
1/4 gul squash
1/2 avocado
1 sjalottløk
1 vårløk
1/2 rød chili
Saften av 1/2 sitron
Salt og pepper
sitronolje
estragoneddik
Fremgangsmåte:
Kok opp en kjele med vann og legg tomatene oppi ca 1 minutt, da er det enkelt å få av skallet
Fjern frøene slik at du bare har tomatkjøttet tilbake
Skjær alle grønnsakene i små terninger og tilsett salt og pepper
Kryst saften av 1/2 sitron over
Bland 2 skjeer sitronolje og 1 ss estragoneddik (smak deg frem)
Hell dette over grønnsakene og la det trekke i kjøleskapet ca 30 minutter eller mer
Fres scampiene raskt i pannen slik at de skifter farge
Legg grønnsakene på en tallerken og plasser rekene oppå grønnsakene
Serveres med litt chilisauce ved siden av
Smakte friskt og deilig.