Scampi på grønnsaksseng

Jeg synes scampi er veldig greit å ty til når jeg skal lage en forrett som er enkel og rask å få ferdig. Det som tok tid med denne retten var å skjære alle grønnsakene i små terninger. Det så veldig pent ut på tallerkenen med alle fargene, og smaken var også nydelig.

Ingredienser:

4 scampi per person (eller hvor mange du vil)

8 cherrytomater

1/4 gul squash

1/2 avocado

1 sjalottløk

1 vårløk

1/2 rød chili

Saften av 1/2 sitron

Salt og pepper

sitronolje

estragoneddik

Fremgangsmåte:

Kok opp en kjele med vann og legg tomatene oppi ca 1 minutt, da er det enkelt å få av skallet

Fjern frøene slik at du bare har tomatkjøttet tilbake

Skjær alle grønnsakene i små terninger og tilsett salt og pepper

Kryst saften av 1/2 sitron over

Bland 2 skjeer sitronolje og 1 ss estragoneddik (smak deg frem)

Hell dette over grønnsakene og la det trekke i kjøleskapet ca 30 minutter eller mer

Fres scampiene raskt i pannen slik at de skifter farge

Legg grønnsakene på en tallerken og plasser rekene oppå grønnsakene

Serveres med litt chilisauce ved siden av

Smakte friskt og deilig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *