Brytebrød med fiber og frukt

 

Forrige gang jeg var hos frisøren fant jeg denne oppskriften i et ukeblad jeg bladde gjennom.  Det virket enkelt og inneholdt mye snadder så det fikk jeg lyst til å prøve. Jeg måtte memorere oppskriften, og jeg tror jeg klarte det ganske bra. Var litt skeptisk til resultatet, trodde det var en viss mulighet for at det ville bli tørt. Men der tok jeg feil, det ble saftig og godt. Jeg tilsatte litt flere ingredienser enn det som var nevnt i oppskriften, blant annet aprikoser.

Ingredienser:

50 g gjær

4 dl lettmelk eller skummet melk

1 dl appelsinjuice

1/2 dl smeltet smør

2 ss flytende honning

2 ts salt

2 dl hakkede valnøtter

1 dl linfrø

1 dl rosiner

1 dl hakket aprikoser (tørkede)

9 dl sammalt hvete, grov

ca 3 dl hvetemel

Gresskarfrø eller lignende til å drysse på toppen

Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i en bakebolle.

Varm melk og juice til det er fingervarmt og hell blandingen over gjæren og rør til den er oppløst. (Kan også bruke tørrgjær)

Tilsett smeltet smør, honning, salt, nøtter, linfrø, rosiner, aprikoser, grovt mel og nesten alt hvetemelet (men spar litt til utbakingen)

Arbeid deigen kraftig til den slipper bollen

La deigen heve under et klede i ca 40 minutter

Ha deigen ut på et melet bakebord og arbeid den godt sammen igjen.

Trykk den ut i en langepanne, ca 25 x 35 cm som er dekket med bakepapir

Skjær deigen i 24 ruter


La brødet heve tildekket i ca 30 minutter

Pensle med vann og strø på gresskarfrø el.l.

Stek midt i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 20 minutter til det har fått fin farge

Avkjøles på rist.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *