Thailandsk curry med svinefilét

IMG 7685

I det siste har vi spist ganske mye norsk tradisjonsmat, og da dukker lysten på mer eksotiske matretter opp igjen. Denne gangen tar vi turen til Thailand og lager en curry med svinefilét. Oppskriften bygger på en oppskrift i Bent Stiansens kokebok Stiansen til hverdags, men som vanlig har jeg endret en del. Oppskriften, slik den er gjengitt nedenfor, er en del sterkere enn den opprinnelige oppskriften og hadde akkurat passe styrkegrad for min smak. Jeg har også kuttet ut hvitløk siden jeg ikke kan spise det pga noen medisiner jeg bruker.

Ingredienser 4 personer:

5-600 g renskåret svinefilét

3 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje

4-500 g assorterte grønnsaker, sukkererter, squash, chili, løk, vårløk, gulrøtter og annet du måtte ha lyst på

IMG 7666

3-4 ss rød cyrrypasta, eller mer eller mindre etter den styrkegraden du foretrekker

IMG 7668

1 1/2 ss sukker

1 boks kokosmelk, ikke lightversjonen

1 dl kyllingfond, eller buljongterning

2 ss limesaft (saften av 1 lime)

1/2 glass tørkede kaffir lime-blader

3-4 ss fishsauce

2-3 ss oystersauce

3 ts maisenna og litt vann

1 neve frisk koriander

 

Fremgangsmåte:

Rens og kutt grønnsakene i strimler

IMG 7670

Rør sammen sukker, kokosmelk, kyllingkraft, limesaft, fishsauce og oystersauce i en bolle

Skjær kjøttet i strimler eller biter

IMG 7671

Fres kjøttet i oljen i 2-3 minutter, avhengig av hvor store bitene er. Stek litt om gangen og vær nøye på at kjøttet ikke steker for lenge. Ta tiden!

IMG 7672

Ta kjøttet ut av pannen og legg det til side

Fres grønnsakene i varm panne i ca 3 minutter, viktig at de ikke stekes for lenge og blir bløte, ta tiden!

IMG 7674

Ta grønnsakene ut av pannen og sett til side

IMG 7676

Fres rød currypasta i pannen og tilsett blandingen fra bollen

IMG 7678

Kok opp og la det surre noen minutter

Tilsett tørkede limeblader som du knuser i hånden

Smak til om den trenger mer av et eller annet

Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann, og la det koke opp og surre et par minutter

Tilsett kjøtt og grønnsaker og la det koke opp

IMG 7680

IMG 7683Tilsett hakket, frisk koriander

Serveres med ris (jeg bruker linser)

IMG 7688

Denne retten er rett og slett knallgod!

Svinekjøttet kan gjerne erstattes med kylling eller reker

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *