Pasta med reker

>

Skalldyr er noe av det beste jeg vet og dessuten er det jo mager mat også. Det kan brukes i utallige kombinasjoner, men aller best liker jeg dem plain uten noe som helst tilbehør. Pastaretter med skalldyr er imidlertid noe jeg synes er deilig, og i går kveld var det nettopp dette som stod på menyen. Man kan bruke hvilke skalldyr man vil, og i dette tilfellet brukte jeg reker. For at retten skal bli ordentlig god  må det være ferske reker og ikke hermetiske. Men har man det travelt så kan man selvsagt ty til nødløsningen også, man sparer jo mye tid.

Ingredienser:

Pasta etter ønske

Olivenolje

3 sjalottløk, finhakket

1/2 rød chili uten frø

2 kinesiske hvitløk

1/4 grønn squash

1/4 gul squash

12 cherrytomater delt i to

1 neve bladpersille

1 neve basilikum

Litt chilisaus (etter smak)

Litt fishsauce

Salt, pepper og evt annet krydder

Fremgangsmåte:

Rens og finhakk sjalottløk, hvitløk og chili og surr dem i olje til de blir myke.

Tilsett squash i små biter og la det surre med etter en stund

Del tomatene i to og ta dem i pannen


La det surre videre i ca 5 minutter.

Tilsett chilisaus, fishsauce og øvrige ingredienser, bortsett fra rekene, og la det surre i 5-10 min

Idet du slår vannet av pastaen tilsetter du skalldyrene og lar det bli gjennomvarmt, men la det ikke koke.


 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on “Pasta med reker”

  1. >Du har inspirert meg! Jeg lagde denne retten for et par dager siden, og den ble helt fantastisk. Jeg brukte ferdigkokte scampi (jeg vet – det er juks) og fersk tagliatelle fordi det var viktig å få maten fort på bordet. For å få litt mer saus (min familie liker ikke så godt "bare" pasta) hadde jeg oppi 1 ss tomatpuré og ca 1 dl vann i tillegg. Det ble kjempegodt. Scampiene tinte jeg i varmt vann. Maten var ferdig på 20 minutter, og fatene ble renskrapt. Det var ikke en smule igjen etterpå. Med en datter som ikke spiser kjøtt i huset er det viktig med enda mer fisk på menyen enn før, så tusen takk for hjelpen!

  2. >Så gøy da, veldig koselig å høre. :-)Tusen takk!
    Og når det gjelder scampiene så kjenner jeg egentlig ikke forskjell på rå og ferdigkokte og bruker det ofte selv også. Håper du kan finne noe annet godt her etterhvert også. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *