Andebryst med appelsiner og kirsebær

I mange år har vi spist and på nyttårsaften når vi har vært hjemme. De første årene spiste vi helstekt and, men senere gikk vi over til andebryst. Opp gjennom årene har jeg prøvd ulike tilberedningsmetoder, og har kommet frem til at denne oppskriften er den beste. Sausen er et kapittel for seg, den er så god at den egentlig burde drikkes. Jeg pleier å doble porsjonen med saus siden gjestene gjerne spør “Du har ikke mer saus, vel?”

Ingredienser:
Brystfileter av and (2 filéter holder til 3 personer)
½ ts salt
3 ss sukker
1 dl appelsinjuice
2 ss rødvinseddik
2 dl kraft (helst andekraft)
1 ts Dijonsennep med honning
½ dl portvin eller søt sherry
20 syltede kirsebær (eller hvor mange du vil)
2 appelsiner eller mandariner

Fremgangsmåte
Rut opp brystskinnet med skarp kniv på denne måten:

Brun fileetene raskt i varm stekepanne med skinnsiden ned først.
Strø på salt og pepper og etterstek i ovn ca 15-20 minutter.
La dem hvile ca 5 min før de skjæres opp. Jeg foretrekker at de er ganske rå så jeg ettersteker dem i 15 minutter.

Sausen:
Brun sukkeret, men pass på at det ikke blir brent
Ha i appelsinjuice og eddik og kok inn !
Ha i kraft og kok ytterligere inn sammen med sennep, portvin og kirsebærsaft (fra glasset)
Om nødvendig kan du jevne med litt maizenna eller sausetykner.
Smak sausen til, den skal være sursøt og godt krydret.
Varm appelsinbåter, kirsebær østerssopp i andefettet i stekepannen.
Jeg bruker alltid råstekte potetbåter til denne retten.

One Comment on “Andebryst med appelsiner og kirsebær”

  1. >Jeg syns jeg får best bruningsresultat på andrebryst når jeg starter med skinnsiden ned i kal panne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *