Det er Ole Johnny Eikefjord som står bak denne asiatiskinspirerte fiskesuppen som jeg nå har laget. Denne retten er også å finne i boken hans, Gourmet for folket. Som vanlig har jeg laget min egen vri på suppen.
Ingredienser:
Olivenolje
1/2 finhakket chili uten frø
2 finhakkede kinesiske hvitløk
Østerssopp
3 ss fishsauce
3 ss soyasaus
3 dl hvitvin eller vann med buljongterning
300 g tyrkisk yoghurt eller vanlig matyoghurt
1 boks crème fraîche
3 gulerøtter
2 vårløk
1/2 fennikel
1 salmalaks (eller annen fisk)
Skalldyr
Bladpersille
Finhakket basilikum
Fremgangsmåte:
La ingrediensene til og med punkt 7 putre på platen i ca 30 min.
Tilsett deretter yoghurt og crème fraîche og la det putre videre ca 20 min sammen med vårløk, bladpersille og basilikum
Smak til med salt, pepper og evt annet krydder og tilsett skalldyr og laks. Laksen skal bare være i gryten 2-3 minutter.
Som tilbehør serverte jeg tynne baguetteskiver som jeg hadde penslet med chiliolje og ristet i ovnen til de ble sprø. Ved servering la jeg en skive rå salmalaks og litt bladpersille på toppen av hver tallerken.
Konklusjon:
Helt nydelig! Smakte litt sterkt og litt syrlig og minnet ikke om julemat i det hele tatt. Dette er en rett jeg vil lage flere ganger.
>Denne så fristende ut. Jeg har unger som elsker suppe så den må nok prøves etter jul.
Ha en riktig fin nyttårsfeiring 🙂
>Ja, suppen er deilig. Litt sterk og litt syrlig. Håper barna liker slik suppe da :-). Ha en koselig nyttårsfeiring du også :-O