Nyttårsaften i Rio de Janeiro

firework1

En av de fineste nyttårsfeiringer jeg har opplevd var i Brasil, nærmere bestemt i Rio de Janeiro i 2009.  Her feirer de nyttår ganske annerledes enn i Norge. I stedet for å invitere venner hjem til  privat feiring så foretrekker de fleste å feire sammen med alle andre på Copacabanastranden. Her samles anslagsvis 1,5 millioner mennesker, alle kledd i hvitt. Fyrverkeriet i Rio er sammen med det i Sydney regnet som verdens fineste, så det hadde vi virkelig sett frem til.

DSCF4253

DSCF4250

Mange timer før festen egentlig begynner er det et liv og en stemning som ikke kan oppleves i Norge. Hele strandavenyen var stengt av og etter hvert full av folk og utsalg og alt som tenkes kan. Antar det ikke trengs skjenkeløyve for å selge alkohol her, for det gjør alle til alle – busspassasjerer, gatevandrere, festpublikum etc. Det var omtrent like mange politifolk og lignende som innbyggere i Oslo, men skjønner foreløpig ikke hva de skal passe på. Alt er bare livlig, koselig og idyllisk.

DSCF4249

Vi hadde bestilt bord på en restaurant ved strandpromenaden og entret den ved 2100-tiden. Bestilte litt forretter, dvs. caipirinha og –roscha, og fikk faktisk fast føde i tillegg. Det var mye festkledde mennesker å se – ikke derved antydet at det var smoking og lang kjole, men mer som oss i nyinnkjøpte nyttårs-T-skjorter og hvite hatter.

Mye liv rundt oss, men etter å ha bestilt en champagne tok vi regningen og beveget oss motstrøms mot hotellet. Kom oss opp på takterrassen, medbringende champisen fra restauranten. Og maken til fyrverkeri har jeg ikke sett. Dels ”offisielt” skutt opp fra lekteren uti bukta, dels passasjerunderholdning fra de 8-9 cruiseskipene som i kveld hadde ankret opp i bukta, og dels private innslag fra bygningene i nærheten. Dette kan bare ikke overgås.

firework5

firework6

Jeg anbefaler alle å få med seg nyttårsfeiring i Rio en gang i livet, det er virkelig en stor opplevelse. Dessuten er også Rio en fantastisk by som  er verdt et besøk også utenom nyttårsaften.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *