Kylling med scampi

kylling4

I går hadde jeg absolutt ikke peiling på hva jeg skulle lage til middag. Var lei av alt som hadde med julemat å gjøre, og hadde rett og slett ikke lyst på noe spesielt. Men jeg stakk hodet inn i fryseren og tok det som lå ytterst, det var kyllingfilét og scampi. OK, da fikk det bli et eller annet med disse to ingrediensene.

 

Jeg undersøkte også kjøleskapet om det var noen rester jeg kunne benytte, og der fant jeg både en halv rømmeboks og en halv boks med tyrkisk yoghurt. Tomater, squash, chili og diverse annet fant jeg også. Så da var det egentlig bare å sette i gang. Og resultatet ble en helt nydelig rett som jeg garantert vil lage flere ganger.

Ingredigensene var omtrent slik, men kan selvsagt varieres:

kyllingfilét

scampi

1/2 boks tyrkisk yoghurt

1/2 boks cremè frâishe

2 ss flytende honning

1 ss dijonsennep med honning

1 finhakket rød chil uten frø

1 finhakket kinesisk hvitløk

Scampi

1/2 squash

Cherrytomater

Rosmarin

Revet cheddarost

Litt estragon

Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Først marinerte jeg scampi i sweet chilisauce og flytende honning.

Deretter tok jeg litt olje i et ildfast fat, krydret kyllingfiletene og la dem oppikylling1

La litt rosmarin på toppen av kyllingen og la scampiene oppå.

Deretter rørte jeg sammen yoghyrt og cremè frâishe og blandet med finhakket chili, hvitløk, squash, honning og sennep og bredte dette over kyllingen:

kylling2

 

Så la jeg cherrytomater og squash på toppen og drysset over revet ost.

kylling3

Lot dette bake i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Og resultatet var altså nydelig.

Poenget er at denne oppskriften bare er “man tar hva man har”, og plutselig har man tryllet frem en deilig rett ingen har smakt før. 😉

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *