I går hadde jeg absolutt ikke peiling på hva jeg skulle lage til middag. Var lei av alt som hadde med julemat å gjøre, og hadde rett og slett ikke lyst på noe spesielt. Men jeg stakk hodet inn i fryseren og tok det som lå ytterst, det var kyllingfilét og scampi. OK, da fikk det bli et eller annet med disse to ingrediensene.
Jeg undersøkte også kjøleskapet om det var noen rester jeg kunne benytte, og der fant jeg både en halv rømmeboks og en halv boks med tyrkisk yoghurt. Tomater, squash, chili og diverse annet fant jeg også. Så da var det egentlig bare å sette i gang. Og resultatet ble en helt nydelig rett som jeg garantert vil lage flere ganger.
Ingredigensene var omtrent slik, men kan selvsagt varieres:
kyllingfilét
scampi
1/2 boks tyrkisk yoghurt
1/2 boks cremè frâishe
2 ss flytende honning
1 ss dijonsennep med honning
1 finhakket rød chil uten frø
1 finhakket kinesisk hvitløk
Scampi
1/2 squash
Cherrytomater
Rosmarin
Revet cheddarost
Litt estragon
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Først marinerte jeg scampi i sweet chilisauce og flytende honning.
Deretter tok jeg litt olje i et ildfast fat, krydret kyllingfiletene og la dem oppi
La litt rosmarin på toppen av kyllingen og la scampiene oppå.
Deretter rørte jeg sammen yoghyrt og cremè frâishe og blandet med finhakket chili, hvitløk, squash, honning og sennep og bredte dette over kyllingen:
Så la jeg cherrytomater og squash på toppen og drysset over revet ost.
Lot dette bake i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Og resultatet var altså nydelig.
Poenget er at denne oppskriften bare er “man tar hva man har”, og plutselig har man tryllet frem en deilig rett ingen har smakt før. 😉