Scampi med grønnsaker og gorgonzola

Denne retten ble til ved at jeg bare plukket forskjellige ingredienser jeg hadde i kjøleskapet og blandet det sammen.

Jeg startet  med å frese noen av grønnsakene i varm stekepanne og tilsatte små tomater delt i to etter noen minutter. La grønnsakene over i en bolle. Freste deretter scampi i pannen noen minutter så de skiftet farge og la dem opp i samme bolle. Man kan selvsagt bruke reker i stedet.

Tok deretter 1/4 boks med gresk yoghurt i pannen og tilsatte gorgonzola. Da dette hadde surret noen minutter tok jeg grønnsakene og scampiene tilbake i pannen og lot det surre med noen minutter.

Samtidig kokte jeg risotto med tomater og basilikum og tilsatte litt meierismør og parmesan da den var ferdig. Jeg brukte risotto fra  SUPERBRA .  Risottorisen kommer fra Vercelli i Nord-Italia.

Ingredienser:

Du kan ta de grønnsakene du har i kjøleskapet, men jeg brukte:

1/2 squash

6 asparges

3 sjalottløk

1 kinesisk hvitløk

1/2 rød chili uten frø

8 små tomater delt i to

Gorgonzola etter smak

Krydder etter eget ønske

Risotto med tomat og basilikum

 

Fremgangsmåte:

Fres grønnsakene, bortsett fra tomatene, noen minutter i pannen, men la dem ikke bli myke. De må være crispy.

Tilsett tomatene og la de surre med et par minutter

Legg grønnsakene til side

Fres scampiene til de skifter farge

Legg dem til side sammen med grønnsakene

Ta yoghurten i pannen og bland inn gorgonzola og la det surre noen minutter.

Ta til slutt grønnsaker og scampi opp i sausen og la det bli varmt.

Strø over hakket koriander og basilikum før servering.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.