Denne retten ble til ved at jeg bare plukket forskjellige ingredienser jeg hadde i kjøleskapet og blandet det sammen.
Jeg startet med å frese noen av grønnsakene i varm stekepanne og tilsatte små tomater delt i to etter noen minutter. La grønnsakene over i en bolle. Freste deretter scampi i pannen noen minutter så de skiftet farge og la dem opp i samme bolle. Man kan selvsagt bruke reker i stedet.
Tok deretter 1/4 boks med gresk yoghurt i pannen og tilsatte gorgonzola. Da dette hadde surret noen minutter tok jeg grønnsakene og scampiene tilbake i pannen og lot det surre med noen minutter.
Samtidig kokte jeg risotto med tomater og basilikum og tilsatte litt meierismør og parmesan da den var ferdig. Jeg brukte risotto fra SUPERBRA . Risottorisen kommer fra Vercelli i Nord-Italia.
Ingredienser:
Du kan ta de grønnsakene du har i kjøleskapet, men jeg brukte:
1/2 squash
6 asparges
3 sjalottløk
1 kinesisk hvitløk
1/2 rød chili uten frø
8 små tomater delt i to
Gorgonzola etter smak
Krydder etter eget ønske
Risotto med tomat og basilikum
Fremgangsmåte:
Fres grønnsakene, bortsett fra tomatene, noen minutter i pannen, men la dem ikke bli myke. De må være crispy.
Tilsett tomatene og la de surre med et par minutter
Legg grønnsakene til side
Fres scampiene til de skifter farge
Legg dem til side sammen med grønnsakene
Ta yoghurten i pannen og bland inn gorgonzola og la det surre noen minutter.
Ta til slutt grønnsaker og scampi opp i sausen og la det bli varmt.
Strø over hakket koriander og basilikum før servering.