Champagnesorbet

Jeg synes sorbet smaker deilig som hvilerett når jeg har mange retter på menyen, og champagnesorbet er noe av det enkleste man kan lage. Jeg synes nok  mojitosorbet smaker enda bedre, men den tar det også mye lenger tid å tilberede.

Dette trenger du:

2 dl vann
1 dl sukker
revet skall av 1/2 sitron eller lime
saften av 1 sitron eller lime
4 dl champagne

Slik gjør du:

Bland vann og sukker og la laken koke et par minutter. La den bli kald.
Tilsett det revne sitronskallet, sitronsaften og champagnen. Kjør i iskremmaskin til sorbeten har riktig konsistens. Legg i en bolle med lokk el.l. og oppbevar i fryseren til den skal brukes. Jeg anbefaler ikke å lage sorbet uten å bruke iskremmaskin, da har den lett for å få iskrystaller i seg.
La sorbeten stå noen minutter på kjøkkenbenken før den blir porsjonert ut i pene glass, pyntet med mynteblad.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *