Matglede på Matstreif 2011

Image13

16. og 17. september ble matfestivalen Matstreif arrangert på Rådhusplassen i Oslo. Jeg har vært syk en periode og var i tvil om jeg orket å besøke dette arrangementet.  Men lørdag måtte jeg uansett til Oslo for å få tilpasset en kompresjonsstrømpe etter blodpropp i leggen, og tok sjansen på en liten tur innom messen. Blir veldig fort sliten så det var ikke så lenge jeg klarte å være der, men det var uansett en flott opplevelse. Masse folk, god stemning, mengder av smaksprøver, koselige folk i de ulike bodene og alt for mye godt å få kjøpt. ;o)

Det er Innovasjon Norge som står bak festivalen der småskala-produsenter får presentert sine produkter. Kortreist og økologisk mat blir stadig mer populært i Norge også, og en messe som dette skaper blest om norsk matkultur. Jeg observerte mange utlendinger på messen; tyskere, dansker, svensker, franskmenn spanjoler, amerikanere og det var sikkert andre nasjonaliteter til stede også. Jeg tror slike messer som dette er veldig viktig for markedsføringen av Norge i reiselivssammenheng.

Mange  land forbindes med spesielle matretter, dette har ikke vært så tydelig i Skandinavia, men jeg tror dette holder på å endre seg nå. Gjennom store, internasjonale messer som for eksempel Grüne Woche i Berlin , nasjonale messer som Matstreif og lokale matfestivaler øker interessen blant folk og vi blir mer bevisste på det typiske for vårt land og de ulike regionene i Norge.

Mat som jeg synes markerte seg spesielt på Matstreif var forskjellig spekemat med utradisjonelle smaker, for eksempel reinsdyrpølse med blåbær og geitepølse med ramsløk. Viltkjøtt var også sterkt representert, villhjort, villrein og elg. Fisk og sjømat var det også mye av og selvsagt forskjellige urter, krydder, safter med mer.

Nedenfor følger noen bilder fra messen:

Image7

Image18

Image34

Image6

Image8

Image21

Image26

Image2

Image5

Image9

Image19

Image27

Image30

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “Matglede på Matstreif 2011”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *