For de som følger med på bloggen er det ingen hemmelighet at jeg elsker supper av forskjellig slag. Denne gangen er det linsesuppe på menyen, en som er ganske spicy, men ikke for spicy synes jeg. Den er mettende siden den inneholder både kylling og chorizo.
Ingredienser:
2 dl linser
1 hakket løk
2 -3 hakkede gulrøtter
1 chorizopølse
3 – 4 kyllingfiléter
1-1,5 liter vann
2 kinesiske hvitløk
1 ts tørket oregano
1 liten boks hakkede hermetiske tomater, helst økologiske
2-3 terninger grønnsakbuljong
1 ss hvitvinseddik
salt, pepper
1 rød chili
Friske urter: Timian, persille og oregano
Fremgangsmåte:
Rens og hakk grønnsakene og surr det i en gryte sammen med chorizo i små biter.
Ha over vann og buljongterninger og la det småkoke ca 30 minutter
Tilsett tomatene og eddiken og la det fortsette å småkoke ca 15 minutter
Tilsett linser og urter og tilsett mer vann hvis suppen blir for tykk
Skjær kyllingfiléten i biter
Tilsett kyllingen i gryten de siste 5-10 minuttene
Kok videre over svak varme ca 20 minutter
Smak til med pepper og salt.
Den så supergod ut! Det er jo så deilig med supper/ gryter nå om høsten også 🙂 Spørs om vi ikke må teste ut denne, rett og slett!