Tradisjonell ertesuppe

Image14

Både Jørn og jeg liker “gammeldags” mat innimellom. Det er mat vi fikk servert da vi var små og som går under begrepet tradisjonsmat.  Det er ikke så ofte vi lager disse rettene, det tar veldig lang tid og tid er en mangelvare. Men jeg skulle ønske disse rettene kunne bevares for fremtiden, det er jo en viktig del av vår kultur og historie.

 

Ingredienser 6-8 personer:

2 svineknoker, en lettsaltet og en røykt

Image1

1 pakke gule erter (bløtlegges natten over)

Image4

3-4 gulrøtter

1 løk

1-2 purre og/ eller vårløk

Frisk timian og persille etter smak (bare bladene) eller krydder

Fremgangsmåte:

Legg knokene i en passende kjele og dekk med vann, ca. 2 liter.

Kok opp, skum av og la knokene koke / trekke i ca 2 timer.

Tilsett ertene og kok videre en times tid.

Skjær grønnsakene i terninger og ha dem over i suppen sammen med timian.

Image11

Kok videre til grønnsakene er helt møre.

Ta opp knokene og fjern fettet

Skjær kjøttet i biter.

Smak suppen til med salt og pepper.

Legg kjøttet tilbake i suppen og server, gjerne med flatbrød eller ferskt brød og godt smør.

 

Eller hvorfor ikke gjøre som moren min, servere med pannekaker og hjemmelaget blåbærsyltetøy ved siden av

pannekaker4

Her er også en måte å lage ertesuppe og pannekaker på:

Ertesuppe og pannekaker
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.