Italiensk tartar – carne cruda

IMG 7198

Denne retten er typisk for Piemonte og man finner den på spisekartene til de fleste resturanter. Den består rett og slett av hakket kalvekjøtt og er nesten det samme som vår tartar som er laget av oksekjøtt.

Det er imidlertid stor forskjell på Carne Cruda. Den skal helst lages av indrefilet fra en spesiell piemontetisk kalverase, og kalven skal være ca 1 1/2 år gammel. Det viktigste er imidlertid at kjøttet skal skjæres i bittesmå biter, det skal ikke males. Det blir faktisk stor forskjell på smaksopplevelsen.

Når kjøttet er finhakket skal man legge det i en bolle og helle på sitronsaft, olivenolje og finhakket hvitløk. Så skal det blandes sammen og smakes til med salt og pepper. Deretter formes de til passe store tartarbiffer. Så skal det hvile i 20-30 minutter slik at smakene får “satt seg”.

Carne Cruda kan serveres med forskjellig garnityr. På bildet er det svarte trøfler, men det kan også brukes parmesanost eller en annen type ost.

Til 4 personer:

(Denne oppskriften er hentet fra Lykke i Piemonte, men stammer fra Toni på Ariboli)

400 g indrefilet av kalv

2 sitroner

1/2 dl extra virgin olivenolje (god)

1 fedd finhakket hvitløk

Salt og pepper

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *