New York – hotell- og restauranttips

gate2

Langfredag 2011 reiste vi til New York.  Vi reiste med SAS og oppgraderte billettene til økonomi +, noe som absolutt anbefales. Meget bra service, mye bedre på tilsvarende klasse på for eksempel KLM.

Når vi er ute og reiser velger vi alltid å bo på boutiquehotell der det er mulig. Boutiquehotell er små, intime og luksuriøse hotell med topp service. Idéen er at man skal føle seg hjemme, for eksempel med ubetjent bar hvor man forsyner seg selv osv. Hotellene omtales også som designhotell og livsstilshotell. De skal  ha det  beste innen teknologi, for eksempel kostnadsfritt wireless og dockingstasjon på alle rom. Vi bodde på hotel Casablanca som ligger rett ved Times Square, i midtown Manhattan.

hotel3

Jeg kan ikke få rost dette hotellet nok, jeg skjønner ikke at hotellservice kan bli bedre enn dette (og det var ikke påklistret amerikansk). Hotellet ligger som nr 1 på Tripadvisors liste over New York-hotell og anbefales på det sterkeste. En ulempe er nok prisen, relativt kostbart.

hotel4

Det er absolutt ikke vanskelig å få tiden til å gå i NY, så vi rakk ikke det vi trodde vi skulle rekke. Så det blir nok en ny NY-tur om en stund.

Restauranter jeg kan anbefale er:

Spice Market , den serverer hovedsaklig vietnamesisk og thailandsk mat med mye krydder. Da vi var der spiste vi en 5-retters meny som var helt grei, verken bra eller dårlig. Men det er et festlig sted som jeg absolutt anbefaler.

Et interiørbilde fra Spice Market

 

spicemarket3

En av rettene vi spiste:

spicemarket2

Det er jo ikke mulig å besøke new York uten å spise en ordentlig burger, den beste burgeren får man visstnok  på Burger Joint på hotel Le Parker Meridien. Vi hadde egentlig tenkt å spise der, men det var rett og slett ikke noe hyggelig der, et lite rom uten vinduer. Vi valgte i stedet å spise burger på en koselig restaurant ved hotellet.

Mine små hamburgere smakte nydelig:

hamburger1 

En litt større utgave som også smakte nydelig:

hamburger2

Og DEN desserten, helt fabelaktig. Nam!

dessert1

I tillegg til å spise hamburger er det også nesten obligatorisk å spise østers når man er i New York. Jeg spiste det flere ganger siden jeg liker det så godt. Et råd er å gå til Grand Central Oysterbar, de har et enormt utvalg og så er lokalene veldig flotte og spesielle. Et annet råd er å holde seg langt unna The famous Oysterbar, verre østers har jeg aldri verken luktet eller smakt.

Den beste restauranten vi spiste på var nok Asia de Cuba som ligger i tilknytning til Morgans Hotel. De serverer asiatiskinspirert mat som smaker helt utrolig. Det er vel ikke uten grunn at den har blitt så populær som den har blitt.

Her spiste jeg en asiatisk biffsalat som er den beste jeg har spist noengang.

asiacuba1

Til hovedrett spiste jeg torsk som jeg aldri har smakt maken til, den beste hittil i livet,  helt klart

asiacuba2

Jeg vil også nevne Saju Bistro hvor vi spiste enda et nydelig måltid. Dette er en fransk bistro som ligger i gangavstand fra Times Squere. Denne restauranten anbefales på det sterkeste.

Deilige østers:

østers1

Nydelig fiskesuppe:

østers2

Vi hadde flere andre gode restaurantopplevelser også, men det blir litt mye å ta for seg flere her.

Når man er i New York er jo shopping obligatorisk, dette er byen som har alt.. Amerikanske merker som DKNYThomas Hilfiger og Ralph Lauren  ligger på ca halvparten av norske priser, gjelder spesielt klær og sko.

Hårprodukter fra Redken ligger  på ca 1/3 -del av norske priser. De har egne utsalg, blant annet på 5th Avenue og i Soho.

I New York kan man få med seg det meste av kultur og underholdning også. Tiden strakk ikke til for oss som jeg nevnte tidligere, men vi fikk med oss besøk på Metropolitan i alle fall. Her så vi en fantastisk oppsetning av  Rigoletto. Diana Damrau hadde rollen som Gilda, Guiseppe Filianoti hadde rollen som hertugen og Zeljko Lucic spilte Rigoletto.

met1 

met3

Jeg vil anbefale å starte NY-besøket med å ta turistbuss, da får man se de mest kjente severdighetene og orientert seg litt rundt.

buss1

Det er et enormt utvalg å velge fra så man kan bare gi opp å prøve å få med seg alt en har lyst til.

Central Park

 central1

 

Minneplakett over John Lennon på Strawberry Field i Central Park

central2

 

Frisk blåst på taket av Rockefeller Center:

utsikt1

Print Friendly, PDF & Email

One Comment on “New York – hotell- og restauranttips”

  1. Åhhh New York er favorittby nummer 1 for meg. Må dessverre vente helt til neste år for en tur dit, men DA blir det endelig en tur igjen.

    Tusen takk for flotte tips. De skal absolutt taes med når vi skal planlegge turen (eller…..jeg skal planlegge hehe) Følger bloggen din ofte. Vi har prøvd på et par av oppskriftene dine, og de har vært helt nydelige.

    Ha en flott dag videre.

    Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *