Fortjent stjerne i Guide Michelin?

Dagen etter vårt første besøk på La Ciau del Tornavento gikk vi tilbake for å teste om Michelinstjernen er fortjent. Etter det første besøket var vi i tvil, det kan du lese om HER hvis du vil.

IMG 7035

Været var litt bedre enn i går så vi valgte å nyte champagnen på terrassen.

Denne gangen valgte jeg å spise a la carte mens Jørn valgte urtemenyen deres.

Apetittvekkerne var stort sett som dagen før, med en nyhet: scampi og sardiner. To av posene inneholdt scampi som var rullet i finhakkede hasselnøtter og to fileter av sardiner (som Jørn måtte spise). Dette var helt greit, men ikke uforglemmelig.

Siden jeg hadde a la carte valgte seg sashimi til forrett, noe jeg angret på. Dette var slett ikke sashimi slik vi er kjent med. Det var riktignok rå sjømat, men rå reker og sjøkreps som var helt myke smakte meg definitivt ikke. Mesteparten ble liggende igjen på tallerkenen.

IMG 7038

Jørns forrett var noen små fisk som skulle stekes slik det vises på bildet under. Problemet var at de satte seg fast i nettingen og var vanskelige å få løs. Smakte heller ikke all verden, men var ganske originalt.

IMG 7039

Jeg valgte en hovedrett som skulle bestå av blant annet kalvehjerne, kylling, and og diverse annet tilberedt på en overraskende måte. Joda, det var ganske overraskende, det er jeg i alle fall enig i. Alt var rullet i sukker og deretter fritert slik at det smakte nøyaktig likt,- søtt! En stor skuffelse og mesteparten ble liggende igjen av denne retten også. Men selvsagt originalt og ganske lekkert, ble servert på en marmorplate.

IMG 7041

Jørns hovedrett var lammecarre som smakte helt nydelig i alle fall. Smeltet på tungen.

IMG 7042

Dessertene var de samme som i går, det var petit foursene også.

Denne kvelden var restauranten nærmest overfylt og servitørene løp nesten beina av seg. Dette gikk ut over servicen. Ting tok veeeldig lang tid, vinen som skulle serveres sammen med maten ble en gang servert etter maten. Jeg ble mer og mer irritert, det var nesten umulig å få kontakt med servitørene. Jørn er jo mer tålmodig enn meg, men han var faktisk også litt småirritert.

Etter å ha prøvd å be om regningen ca 30 minutter ga vi opp og gikk til inngangen for å betale der (et annet par gjorde det samme). Det ble lite driks på dem denne kvelden og jeg tror ikke det var så vanskelig å tolke kroppsspråket mitt da jeg seilte ut av restauranten.

Svaret på om restauranten fortjener en stjerne i Guide Michelin er, slik vi ser det: NEI! Maten er veldig ujevn, den er for eksperimentell og servicen er også svært ujevn. Gode språkkunnskaper bør være obligatorisk på en slik restaurant.

Vil vi så besøke den igjen? Joda, jeg tror da det. Neste år må vi nesten sjekke om stjernen er beholdt og om mat og service er blitt bedre.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *