Mammas jordbærgazpacho

Spesielt om sommeren  lager jeg ofte gazpacho, den kalde spanske grønnsaksuppen. Det er mange varianter av den, denne er for eksempel tilsatt jordbær.

I den “vanlige” gazpachoen er det vanlig å servere små skåler med for eksempel hakket tomar, brødkrutonger, hakket løk med mer ved siden av.

Denne utgaven av suppen er hot så hvis du vil ha en mildere utgave regulerer du bare mengden av hvitløk, løk og chili.

4 personer

1 bks tomater med hvitløk

2-3 tomater i biter

1/2 skrelt agurk i biter

2-3 hvitløkfedd (eller fler)

1/2 rød chili

1 løk i terninger

1/2 rød paprika (jeg utelater det)

jordbær, ca 1/2 kurv eller mer i biter

salt og pepper

Ca 1/2 l grønnsaksbuljong

Ta så alle ingrediensene opp i en foodprosessor og kjør på fullt slik at det blir en jevn masse. Spe gjerne med mere buljong hvis det blir for tykt. Smak til med mere krydder hvis det er nødvendig.

Anrett på litt stilige suppetallerkener.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.