Jeg har nylig kommet hjem fra en 2-ukers ferie i Piemonte og Ligurien. Disse stedene er jo rene himmelen når det gjelder mat og vin, og det kommer antagelig et eller flere innlegg derfra senere. Jeg kjøpte selvsagt med meg mengder av godsaker, og denne retten inneholder noen av dem.
Det var ikke noe spesielt med denne pastaretten, enkel, grei og selvsagt kjempegod! Bruker man en god chorizo så blir maten god – uansett. Oppskriften fant jeg på Trines Matblogg, men det er ikke 100 % kopi, som vanlig har jeg tilføyd og trukket fra.
Ingredienser:
250 gram chorizo, i biter
1 liten løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske tomater
1 dl matfløte
1 rød chili, finhakket
salt og pepper
persille, finhakket
litt rosmarin, finhakket
parmesan, i flak
pasta, kokt etter anvisningen på pakken
Fremgangsmåte:
Stek chorizoen forsiktig i tørr panne og legg til side.
Fres løk,hvitløk og chili i litt olje, til løken er blank.
Tilsett hermetiske tomater og la det stå og koke litt inn.
Tilsett fløten, og smak til med salt, pepper og krydderurter.
Ha i chorizo og strø over finhakket persille rett før servering.
Serveres med pasta og parmesan.
Lagde denne i går, den var veldig god. 🙂
Så koselig da 🙂