Denne retten er en av favorittene mine og er veldig enkel og rask å lage. Den kan også brukes til mye forskjellig, både som lunch, middag og tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter. Jeg foretrekker å spise den som den er som en selvstendig middagsrett.
Det blir alltid rester igjen av pestoen og den kan du bruke til mye forskjellig, slik man bruker annen pesto. Jeg liker også å blande pesto i potetmos, det gir en nydelig farge og god smak. Lekkert til hvit fisk.
Man bør starte med pestoen så den kan trekke i kjøleskapet et par timer før den skal brukes.
Ingredienser:
1 liten pakke frisk spinat (100 gram)
50 gram ristede pinjekjerner (1 pakke)
50 gram revet parmesan
2 hvitløkfedd, finhakket eller presset
Evt noen basilikumblader
Ca 1 dl god olivenolje
Saft av 1/2 sitron
Salt og pepper
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender. Du kan også bruke stavmikser
Kjør blandingen til du får en jevn og fin blanding
Smak evt til med mer krydder
Ha pestoen i et glass med lokk og oppbevar den i kjøleskapet.
Den er holdbar i ca 1 uke.
Tomater og squash:
Ca 20 cherrytomater. delt i to
1/2 gul squash i terninger
1 vårløk i ringer
2 hvitløkfedd, presset flatt
Salt og pepper
Olje
Fremgangsmåte:
Ha olje i en liten ildfast form og ha alle ingrediensene oppi
Ringle litt olje over også
Krydre med salt og pepper og evt annet krydder
Sett i forvarmet ovn, 190 grader
La dette bakes i ovnen i ca 20 minutter
Kok pastaen etter anvisning på pakken (bruk den pastaen du ønsker, jeg bruker linguine)
Slå vannet av pastaen og la den renne godt av
Legg den i en bolle og tilsett noen skjeer med pesto (jeg bruker ganske mye (4-5 spiseskjeer)
Legg deretter en passende mengde pasta på hver tallerken
Topp det hele med tomat- og squashblandingen.
Bon Apetit