Pasta med spinatpesto, bakte tomater og squash

IMG 9308

Denne retten er en av favorittene mine og er veldig enkel og rask å lage. Den kan også brukes til mye forskjellig, både som lunch, middag og tilbehør til kjøtt- eller fiskeretter. Jeg foretrekker å spise den som den er som en selvstendig middagsrett.

Det blir alltid rester igjen av pestoen og den kan du bruke til mye forskjellig, slik man bruker annen pesto. Jeg liker også å blande pesto i potetmos, det gir en nydelig farge og god smak. Lekkert til hvit fisk.

Man bør starte med pestoen så den kan trekke i kjøleskapet et par timer før den skal brukes.

 

Ingredienser:

1 liten pakke frisk spinat (100 gram)

50 gram ristede pinjekjerner (1 pakke)

50 gram revet parmesan

2 hvitløkfedd, finhakket eller presset

Evt noen basilikumblader

Ca 1 dl god olivenolje

Saft av 1/2 sitron

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller blender. Du kan også bruke stavmikser

Kjør blandingen til du får en jevn og fin blanding

Smak evt til med mer krydder

Ha pestoen i et glass med lokk og oppbevar den i kjøleskapet.

Den er holdbar i ca 1 uke.

IMG 9304

 

Tomater og squash:

Ca 20 cherrytomater. delt i to

1/2 gul squash i terninger

1 vårløk i ringer

2 hvitløkfedd, presset flatt

Salt og pepper

Olje

 

Fremgangsmåte:

Ha olje i en liten ildfast form og ha alle ingrediensene oppi

Ringle litt olje over også

Krydre med salt og pepper og evt annet krydder

Sett i forvarmet ovn, 190 grader

La dette bakes i ovnen i ca 20 minutter

Kok pastaen etter anvisning på pakken (bruk den pastaen du ønsker, jeg bruker linguine)

 

Slå vannet av pastaen og la den renne godt av

Legg den i en bolle og tilsett noen skjeer med pesto (jeg bruker ganske mye (4-5 spiseskjeer)

Legg deretter en passende mengde pasta på hver tallerken

Topp det hele med tomat- og squashblandingen.

Bon Apetit

IMG 9307

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *