Tomatpasta med feta

A7D89812 2C98 465A B15E B7780F84A2CA 1 201 a

Denne pastaretten er høyt oppe på favorittlisten min. Jeg spiser masse tomater året rundt og på denne årstiden har vi også tilgang på tomater fra drivhuset til datteren og svigersønnen vår. 

Heg har oppskrift på flere pastaretter med tomater på bloggen og det er mange muligheter til å lage sin egen, bare å bruke fantasien.

 

Ingredienser

  • 1/2 rødløk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 1/2 squash i små terninger
  • 2 middels store gulrøtter i små terninger
  • 10-12 svarte oliven delt i to
  • 2-3 ss kapers
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 sitron, saft og skall
  • salt og pepper
  • 300 gram små, gode tomater/ cherrytomater (eller mer)
  • 200 gram fetaost (1 blokk)
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Oregano
  • friske urter (basilikum, persille)


Fremgangsmåte


 
  • Surr løk og hvitløk i olje til det er blankt og mykt
  • Tilsett squash og gulrøtter og la det surre med noen minutter
  • Tilsett boksene med tomater 
  • Tilsett sukker
  • La dette koke 10-15 minutter
  • Mot slutten av koketiden tilsetter du oliven, kapers og sitron
  • Smak til med salt og pepper og krydderurter
  • Hell stuingen i en ildfast form
  • Del tomatene i to og legg de over stuingen i formen
  • Finn fram blokken med fetaost og del den i strimler
  • Legg fetaosten over tomatene
  • Hell over olivenolje, salt, pepper og gjerne litt revet sitronskall
  • Dryss over oregano
  • Sett formen midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter (tomatene skal bli helt myke)
  • Mens formen står i ovnen koker du pastaen etter anvisning på pakken (Jeg bruker tagliatelle)
  • Slå vannet av pastaen
  • Ta formen ut av ovnen og hell pastaen opp i formen
  • Bland dette godt sammen
  • Dryss krydderurter over før servering
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *