Verdens enkleste halvgrove rundstykker

IMG 8342

Disse rundstykkene er de enkleste jeg vet, noen få ingredienser mikses i en bolle, heves og bakes ut. Heves igjen og stekes i ovnen. Det er ikke mange typer mel og heller ikke forskjellige grønnsaker som skal rives og tilsettes..

MEN – hvis du vil gjøre noe mer ut av det så kan du for eksempel tilsette 1 revet gulrot, 1/2 revet squash eller lignende. Bruk gjerne ulikt krydder også, jeg er veldig glad i fennikel, men det går også fint å bruke karve.

Denne oppskriften er altså den enkleste utgaven – den du kan bygge videre på selv. Og ikke minst, den er kjempegod som den er også – uten noen form for tilsetninger.

Denne oppskriften gir ca 25-30 rundstykker:

 

Ingredienser:

  • 500 g sammalt hvete, grov
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts sukker
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 5 dl melk (helst Bakemjølk fra Røros)
  • 2 dl vann
  • 75 g mykt smør i terninger (ikke smeltet)

 

Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingredienser i bakebollen, bortsett fra smøret
  • Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen med ertekrok i ca 10 minutter
  • Juster med litt mer vann eller mel hvis deigen er for tørr eller løs
  • Tilsett nå smøret i små terninger og elt det godt inn i deigen, ca 10-12 minutter
  • Dekk bollen med klede/ plast og la den forheve i 1 time og 20 minutter
  • Hvelv deigen ut på bakebordet og del dem i to deler
  • Prøv å få delene like store, jeg pleier å veie dem
  • Rull hver del til en pølse og del hver pølse opp i så mange deler som du ønsker (jeg deler dem i 14 deler)
  • Trill dem til runde boller og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett
  • Sett til heving under klede i ca 45 minutter
  • Husk sette ovnen på 220 grader over- og undervarme
  • Pensle rundstykkene med sammenvispet egg eller vann og strø evt over noen korn eller frø
  • Klipp eller skjær et snitt på toppen av rundstykkene før du setter dem i ovnen
  • Stek dem ca 18 minutter til rundstykkene er ferdigstekte
  • Rundstykkene er fine å fryse.
  • Sett dem 2-3 minutter i ovnen før de skal spises, da smaker de som nystekt

Her finner du oppskrift på flere av mine rundstykker: FLERE OPPSKRIFTER PÅ RUNDTYKKER

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *