Disse rundstykkene er de enkleste jeg vet, noen få ingredienser mikses i en bolle, heves og bakes ut. Heves igjen og stekes i ovnen. Det er ikke mange typer mel og heller ikke forskjellige grønnsaker som skal rives og tilsettes..
MEN – hvis du vil gjøre noe mer ut av det så kan du for eksempel tilsette 1 revet gulrot, 1/2 revet squash eller lignende. Bruk gjerne ulikt krydder også, jeg er veldig glad i fennikel, men det går også fint å bruke karve.
Denne oppskriften er altså den enkleste utgaven – den du kan bygge videre på selv. Og ikke minst, den er kjempegod som den er også – uten noen form for tilsetninger.
Denne oppskriften gir ca 25-30 rundstykker:
Ingredienser:
- 500 g sammalt hvete, grov
- 500 g hvetemel
- 1 ts havsalt
- 1 ts sukker
- 1/2 pk tørrgjær
- 5 dl melk (helst Bakemjølk fra Røros)
- 2 dl vann
- 75 g mykt smør i terninger (ikke smeltet)
Fremgangsmåte:
- Ha alle ingredienser i bakebollen, bortsett fra smøret
- Kjør alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen med ertekrok i ca 10 minutter
- Juster med litt mer vann eller mel hvis deigen er for tørr eller løs
- Tilsett nå smøret i små terninger og elt det godt inn i deigen, ca 10-12 minutter
- Dekk bollen med klede/ plast og la den forheve i 1 time og 20 minutter
- Hvelv deigen ut på bakebordet og del dem i to deler
- Prøv å få delene like store, jeg pleier å veie dem
- Rull hver del til en pølse og del hver pølse opp i så mange deler som du ønsker (jeg deler dem i 14 deler)
- Trill dem til runde boller og legg dem på et bakepapirkledt stekebrett
- Sett til heving under klede i ca 45 minutter
- Husk sette ovnen på 220 grader over- og undervarme
- Pensle rundstykkene med sammenvispet egg eller vann og strø evt over noen korn eller frø
- Klipp eller skjær et snitt på toppen av rundstykkene før du setter dem i ovnen
- Stek dem ca 18 minutter til rundstykkene er ferdigstekte
- Rundstykkene er fine å fryse.
- Sett dem 2-3 minutter i ovnen før de skal spises, da smaker de som nystekt
Her finner du oppskrift på flere av mine rundstykker: FLERE OPPSKRIFTER PÅ RUNDTYKKER