Laksepasta – en favoritt

E7C927EC 1BA1 4792 BC13 58B45822B6B6 1 201 a

Vi spiser mye fisk her på Casaen siden jeg helst ikke spiser kjøtt, så da må jeg selvsagt variere måten jeg tilbereder den på. Pasta smaker deilig sammen med laks synes jeg så det har jeg laget flere ganger, men på litt forskjellige måter.

Denne gangen brukte jeg noen rotgrønnsaker, litt fløterester fra kjøleskapet og god fiskekraft og litt mere.

Jeg brukte tagliatelle, rett og slett for at jeg liker det best. Men du kan selvsagt bruke den pastatypen du vil.

Laksen er fra Lerøy, kjøpt på Meny. Du trenger altså ikke bruke Salmalaks el.l. til denne retten.

 

Ingredienser:

  • Ca 250-300 g laksefilét
  • 1/2 rødløk, hakket
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 1 stor gulrot i små terninger
  • 1 gulbete i små terninger
  • 1/4 purre, hakket
  • Skall av 1/2 sitron
  • Bladpersille, hakket
  • 1 boks matfløte
  • 2 ss crème fraîche
  • 2 ss fiskekraft (bruk evt buljongterninger hvis du ikke har kraft)
  • 1 dl pastavann 
  • Salt og hvit pepper
  • Jeg bruker også et spesielt fiskekrydder som jeg kjøper hos fiskehandleren min, men om du ikke har det så bruk litt chilikrydder el.l.
  • Pasta etter ønske

 

Fremgangsmåte:

  • Hakk løk og hvitløk og surr blankt
  • Del opp resten av grønnsakene som forklart over og tilsett dette i pannen
  • La det surre 5-6 minutter
  • Tilsett fiskekraft (evt en buljongterning),  matfløte og crème fraîche og bland godt
  • Riv sitronskall og ha i pannen
  • Skjær laksen i små terninger og ha i pannen 
  • Bland forsiktig sammen
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken
  • Ta vare på litt av pastavannet og tilsett i pannen (stivelse)
  • Tilsett pastaen i pannen og bland forsiktig sammen
  • Tilsett hakket persille

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *