Deilig linsesuppe med Focaccia Genovese

 8CD11EDF 819A 4D14 83FA 75AB048816C0 

 Jeg er veldig glad i supper og lager det ofte, alle mulige typer. På bloggen finnes det 50-60 ulike oppskrifter, det er bare å søke.

Linsesuppe er både sunt og godt, og ikke minst lettvint. Her har jeg brukt ferdig kokte linser (Go Green), men du kan også bløtlegge linser over natten. Noen synes at det smaker bedre, men jeg synes forskjellen er marginal. Derfor velger jeg det enkleste denne gangen, kan ta det «på sparket».

Som tilbehør serverte jeg Focaccia Genovese som jeg synes smaker veldig godt som tilbehør til supper og salater. «Vanlig» focaccia er høyere og luftigere enn denne, og mer mektig. Oppskriften på Genovese har jeg funnet på Trines Matblogg, og du kan lese oppskriften på hennes blogg. Men jeg gjengir den også nedenfor med noen små endringer i forhold til hennes.

Ingredienser:

  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 rødløk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 rød chili, hakket
  • Rapsolje
  • 1 ts chilipasta
  • 8 dl kylling- eller grønnsakskraft, evt buljong
  • 3 vårløk i skiver
  • 1 pakke røde linser, Go green
  • Havsalt og hvit pepper
  • Noen skiver kyllingskinke i terninger

Fremgangsmåte:

  • Ha rapsolje i kjelen
  • Surr løk, hvitløk og chili til det har blitt mykt
  • Hell tomatboksene i kjelen sammen med kylling/ grønnsakskraften
  • Tilsett chilipasta og tomatpuré
  • Hell vannet av linsene, skyll dem og ha dem i kjelen
  • La det hele koke opp
  • Smak til om det trengs mer krydder
  • Har du frisk basilium kan du tilsette noe av den i sppen
  • Serveres rykende varm med Focaccia Genovese som tilbehør

Focaccia Genovese:

  • 700 g hvetemel
  • 5 dl vann
  • 1 ts flaksalt
  • 1 ts honning
  • 1/2 pakke tørrgjær

Fremgangsmåte:

  • Ha alle ingrediensene i bakebollen
  • Kjør deigen på lav hastighet til den er godt blandet
  • Øk hastigheten og elt deigen i ca 10 minutter
  • Da skal deigen være blank og smidig
  • Drypp litt olivenolje over og pass på at det er olje over hele deigen 
  • La deigen heve til omtrent dobbelt størrelse, ca 1,5 timer
  • Kle et bakebrett med bakepapir og hvelv deigen oppi
  • Bruk hendene (gni hendene med olje først)
  • Strekk deigen utover så den dekker hele stekebrettet
  • La deigen etterheve i ca 40-45 minutter
  • Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme
  • Drypp fingrene i litt olivenolje og lag små fordypninger i den ferdighevede deigen
  • Drypp resten av oljen over deigen og la den renne ned i de små hullene
  • Strø over litt flaksalt 
  • Ta noen cherrytomater og del dem i to og dytt ned i hullene (du bestemmer hvor mange tomater eller om du ikke vil bruke tomater i det hele tatt)
  • Gjør det samme med svarte oliven, del dem i to og dytt dem ned i deigen
  • Dryss over tørket rosmarin eller noe annet du liker
  • Stek på midterste rille i ca 20-25 minutter til brødet er gyllent og ferdigstekt
  • Avkjøles på rist
  • Focaccia er fin å fryse
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *