Pasta med skalldyr og asparges

6E4923F3 B796 43AC A2BE 50E2CDE3C20C 1 201 a

Denne retten er en rett som virkelig tilfredsstiller smaksløkene mine. Jeg elsker skalldyr i alle former, jeg elsker asparges og jeg elsker pasta. Og siden denne retten inneholder alle disse elementene er det selvsagt en av mine favoritter.

Den er ikke komplisert på noen som helst måte, og tar ikke spesielt lang tid å lage. Virkelig en topp pastarett til hverdag og fest.

Du bestemmer selvsagt selv hva slags skalldyr du skal bruke. Denne gangen slo jeg stort på det og brukte både reker, sjøkreps og hummer

Ingredienser:

  • 1 løk, hakket
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 3 gulrøtter i små terninger
  • 1 liten bunt friske asparges, helst ferske, norske (jeg brukte Jeløyasparges)
  • 1/2 purre, hakket
  • 1 liten bunt bladpersille, hakket
  • 1 dl skalldyrkraft (jeg bruker hjemmelaget kraft som jeg oppbevarer i fryseren) Men om du ikke har det så kan du bruke fond
  • 1 kartong matfløte, ca 3 dl
  • 250 gram ferske reker uten skall
  • 1 hummer delt i biter
  • 2 sjøkreps delt i biter
  • 1 ts Piment d’Esplette eller chilikrydder
  • Salt og pepper
  • Pasta (Jeg brukte tagliatelle)
 

Fremgangsmåte:

  • Rens rekene og sett dem i kjøleskapet til de skal brukes
  • Del opp alle grønnsakene som beskrevet over
  • Ha olje og litt smør i pannen
  • Ha løk, purre og hvitløk i pannen og surr til det er mykt
  • Tilsett gulrøtter 
  • Surr ca 10 minutter under lokk til det mykner
  • Tilsett skalldyrkraft og la det surre noen minutter til kraften blir redusert, ca 5-10 minutter
  • Del aspargesen i to og ha de i pannen
  • Tilsett fløten og bland godt sammen
  • Tilsett halvparten av persillen
  • Smak til med krydder
  • Tilsett ca halvparten av skalldyrene
  • Kok pastaen al dente, slå av vannet og la det renne godt av
  • Ha pastaen i pannen og bland godt
  • Tilsett resten av rekene, hummeren og sjøkrepsen , men behold noen til pynt
  • Fordel pastaen på tallerkenene og fordel resten av skalldyrene og persillen over
  • Da er det bare å nyte
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *