Torskefilet med Caponata

B5BE67EF 5B12 49EB A8D0 DABE98E18D71 1 201 a

Denne retten fikk jeg inspirasjon til da jeg spiste middag i Brasserie Bon Vivant på det nydelige hotellet Riviera i Moss for en stund siden. Der bestilte jeg kveite caponata som jeg synes virket som er litt rar kombinasjon, men også spennende. 

For det første var kveiten helt nydelig, saftig og god, og sammen med caponata smakte det virkelig helt amazing. Jeg kunne gjerne slikket tallerkenen.

Noen dager senere fikk jeg lyst til å lage noe tilsvarende. Jeg hadde ikke kveite og heller ingen oppskrift så da var det bare å improvisere. Jeg hadde imidlertid fersk torskefilet, og siden det smakte godt med caponata og kveite så smakte det sikkert med torsk også. Jeg har laget Caponata flere ganger som selvstendig vegetarrett, men endret litt på oppskriften her siden det skulle være et tilbehør og ikke en selvstendig rett.

Maten ble helt nydelig faktisk, så jeg kommer til å lage det flere ganger. Hvis det er noen som ikke liker fisk så kan man spise caponataen alene med ris eller pasta..

Det tar litt tid å lage caponataen siden det er aubergine i retten, men bortsett fra det er det en relativt enkel rett.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 stor aubergine eller 2 små
  • 1/2 stor squash i terninger
  • 3 gulrøtter i terninger
  • 1 rødløk, grovhakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 20 svarte oliven delt i to
  • 1/2 glass kapers
  • 1 boks finhakkede tomater
  • 2 dl grønnsakskraft
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørket rosmarin
  • Bladpersille
  • Olivenolje

Fremgangsmåte aubergine:

  • Skjær auberginen istore  terninger og legg dem i en bolle
  • Dryss over salt og la det stå i 30 minutter
  • Skyll deretter grundig i rennende kaldt vann slik at alt saltet blir borte
  • Legg så terningene på kjøkkenpapir og tørk dem
  • Legg bakepapir på en stekeplate og legg auberginene op platen
  • Dryss på salt og pepper og hell over olivenolje
  • Sett ovnen på 180 grader
  • Bak auberginene midt i ovnen i 20-30 minutter (pass på at det ikke blir brent)
 

Mens auberginen står i ovnen fortsetter du med det andre:

  • Skjær opp løk og hakk hvitløk
  • Surr dette i smør/ olje til det er mykt
  • Tilsett gulrøtter og squash
  • La dette surre sammen noen minutter
  • Tilsett den bakte auberginen og bland sammen med de andre grønnsakene
  • Tilsett oliven og kapers, bland
  • Tilsett tomatboksen og grønnsakskraft og la det surre på svak varme i ca 30 minutter
  • Smak til med eddik og sukker
  • Bland godt sammen 

 

Fremgangsmåte:

  • Ta halvparten av stuingen over i en kjele eller bolle
  • Mos det med en stavmixer så det blir mest mulig glatt
  • Press det deretter gjennom en sikt 
  • Spe dette med mer kraft for å få saus-konsistens
  • Kok opp

Fisken:

  • Ca 750 g torskefilet er passe til 4 personer
  • Ta fisken ut av kjøleskapet og del den i passe skiver hvis den ikke er delt
  • Dryss over godt med salt og la den ligge på kjøkkenbenken 20-30 minutter
  • Skyll av alt saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir
  • Krydre med normal mengde salt og pepper + evt fiskekrydder
  • Ha olivenolje i en ildfast form og legg fisken i formen
  • Ha noen klumper med smør over fisken
  • Sett i forvarmet ovn (200 grader varmluft) i ca 12 minutter
  • Sjekk at fisken er ferdig ved å trykke på den med baksiden av en skje
  • La fisken hvile 5 min før servering

Anretning:

  • Ha saus på tallerkenen
  • Legg caponataen i midten
  • Plassér fisken oppå 
  • Jeg serverte ovnsstekte poteter som tilbehør
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *