Isgalt med potet- og gulrotmos, asparges og hollandaise

1939C835 2840 47FB BDB8 D91F533215B7 1 201 a 

Isgalt er ikke den første fisken man treffer på når man ser i fiskedisken, men når den først er der bør du kjøpe den. Det er nemlig en nydelig fisk som smaker litt av skalldyr. Den er noe fastere i fisken enn torsk, litt mer å tygge på liksom.

Jeg kjøpte ferdig rensede filéter som jeg bakte i ovnen med godt resultat. Ved siden av serverte jeg ferske Jeløyasparges som Jørn hadde syklet ut for å kjøpe. Øvrig tilbehør var potet- og gulrotmos som jeg synes er kjempegodt, og dessuten har en flott farge som lyser opp på tallerkenen. Hollandaise smakte utmerket ved siden av.

FISKEN:

  • Legg filetene på benken 20-30min før de skal tilberedes og dryss over rikelig med salt på begge sider
  • Skyll deretter av alt saltet og tørk dem
  • Krydre på vanlig måte med salt og pepper og evt annet krydder du liker.
  • Legg filetene i en ildfast form med olje og litt smør
  • Sett ovnen på 185 grader
  • Når ovnen har nådd ønsket temperatur setter du inn fisken og lar den bake 10-12 minutter eller til den flaker seg

SAUSEN:

  • Smelt 125 gram usaltet smør på lav varme (ikke koke)
  • Ta 2 eggeplommer i en bolle sammen med en klype salt og saften av 1/2 sitron
  • Kjør dette raskt sammen med en stavmikser (det skal bare blandes lett)
  • Ta nå kjelen med det smeltede smøret og hell forsiktig litt etter litt mens du fortsetter med stavmikseren
  • Fortsett helt til alt smøret er brukt opp
  • Nå har sausen blitt tykk og kremaktig
  • Ha sausen tilbake i kjelen og la den stå halvveis over platen slik at den holder seg lunken
  • Må IKKE koke, da sprekker den
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *