Denne retten er rett og slett snadder! Jeg lager plantebasert mat flere ganger hver uke, men denne synes jeg er av de bedre jeg har laget. Beter smaker helt vidunderlig når de blir bakt, så jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke bruker det mer.
I denne retten «oppdaget» jeg byggryn som tilbehør, noe som var en skikkelig innertier. Etter min mening er det bedre enn både bulgur og cous cous, men det er selvsagt en smak sak.
Når det gjelder topping så kan du bruke det du har lyst til- Jeg har brukt fetaost, gresskarkjerner og litt urter på bildet over. På bildet til slutt i innlegget har jeg også brukt avokado.
Oppskriften nedenfor er beregnet til 4 personer
Ingredienser:
- 1 mellomstor sellerirot
- 2 persillerøtter
- 4 poteter (kokefaste, mellomstore)
- 4 rødbeter (kan også bruke polkabeter og gulbeter)
- 4 gulrøtter
- 1 rødløk
- 4 hvitløkfedd, hakket
- 4 spiseskjeer honning
- 1 ss kanel
- Salt og pepper
- 1/2 blokk fetaost eller mer
- 1 neve gresskarkjerner eller mer
- Div urter, feks basilikum, oregano, persille
- Olivenolje
- 2 ss smør
- 1 dl grønnsakskraft
Tilbehør:
- Byggryn
- Kok 2 dl byggryn i grønnsakskraft eller kyllingkraft ca 20 minutter
- Slå av vannet og la det renne godt av
- Tilsett 1-2 ss smør
- Bland inn hakket persille
Tilberedning:
- Del alle grønnsakene i staver (som du kan se på bildet
- Sett ovnen på 190 grader
- Ha olje og smør i en ildfast form og tilsett grønnsakene
- Ha salt og pepper over
- Hell litt olivenolje over og bland grønnsakene godt sammen
- Sett formen midt i ovnen og la det bake ca 30 minutter
- Rør i grønnsakene flere ganger under tilberedningen
- Ta ut formen og tilsett honningen og halvparten av urtene
- Bland godt sammen og sett inn i ovnen igjen
- La formen stå i ovnen ca 20 minutter
- Kjenn etter om grønnsakene er passe ellers må du bake dem litt lenger
- La retten hvile litt før du serverer den.
- Topp med hva du har lyst til og liker.
–