Scampi i butterdeig

butter2

Å  bruke butterdeig på denne måten har jeg lært av bloggen til LizM. Oppskriften har jeg funnet på selv etter “man tar det man har”-prinsippet. Det er veldig lettvint og greit og ser ganske fint ut også.

La butterdeigen ligge fremme ca 20 min slik at den blir halvtint. Del platen(e) i to og skjær en liten kant rundt hver firkant. Skjær bare halvveis gjennom. På den måten blir det en liten kant rundt fyllet slik det vises på bildet nedenfor. Legg fyllet innenfor denne kanten.

butter3

Som fyll kan du bruke hva du vil, men jeg brukte scampi. Først surret jeg finhakket sjalottløk, chili, kinesisk hvitløk og agurk i pannen og la det oppå hver firkant. Freste scampiene raskt så de skiftet farge og la de oppå grønnsakene. På toppen la jeg 1/2 sherrytomat som jeg krydret med maldonsalt, pepper og timian. Til slutt strødde jeg over parmesan.

Satte dette inn i ovnen og lot det steke ca 20 minutter på 200 grader (varmluft). Mens dette stod i ovnen stekte jeg asparges raskt i pannen. Disse la jeg oppå butterdeigen før servering.Ved siden av serverte jeg litt dressing som jeg blandet sammen av rømme og chilisaus.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *