Smørflyndre med skalldyrsaus

6E11A1B4 7699 4439 A029 AB6318847C50 1 201 a

Jeg er veldig glad i fisk og spiser det ofte. Smørflyndre hører definitivt til favorittene! Den selges i fileter så man slipper å rense den, noe som jeg absolutt ser på som en fordel. 

Som vanlig kjøper jeg fisk hos min lokale fiskehandler, og de pleier nesten alltid å ha smørflyndre inne, jeg vet ikke hvordan det er andre steder.

Smørflyndrefilét er ingen billig fisk, men det er vel ingen fisk som kan kalles billig nå lenger. Imidlertid er det jo ingenting som går til spille når man kjøper filet.

Jeg tilbereder denne fisken på samme måte hver gang, det er tilbehøret jeg varierer.

Du finner to andre oppskrifter på denne fisken hvis du går inn på bloggen min via denne linken: https://matogreiser.no/?s=sm%C3%B8rflyndre

Tilbehøret jeg brukte denne gangen ble helt utrolig smakfullt og godt. Anbefales virkelig!

 Fremgangsmåte:

  • Sett stekeovnen på 180 – 185 grader (varmluft)
  • Legg bakepapir på en stekeplate
  • Legg filetene på rekke og rad på platen
  • Krydre begge sider med salt, pepper og evt fiskekrydder
  • Sett dem inn i ovnen og la dem bake 5-6 minutter
  • Ta filetene forsiktig over til tallerkenen

Skalldyrsaus;

Her smaker det absolutt best med selvlaget kraft. Vi pleier å spare på skall i fryseren og lage opp en god del for så å fryse kraften ned i porsjoner. Denne gangen brukte jeg kraft kokt på reker og kreps + blåskjell. Det er så ufattelig smakfullt! Husk å ta vare på skallene når du spiser skalldyr.

  • 2,5 dl tørr hvitvin 
  • 3/4 dl Noilly Prat (tørr vermuth) Du kan også bruke tørr sherry
  • 1,5 dl fiskekraft
  • 2 ss honning
  • 1 liten boks kremfløte
  • 60 gram smør
  • 1 klype salt
  • 1/2 ts Piment d’Esplette eller cayennepepper
  • litt sitronsaft (kan sløyfes)
  • Ha hvitvin, Noilly Prat, fiskekraft og honning i en kjele
  • Kok opp ved ganske høy varme
  • La det koke og redusér væsken til litt under halvparten av opprinnelig mengde (sånn cirka)
  • Tilsett kremfløten og kok opp
  • La sausen syde på platen på middels varme så den reduseres enda mer Husk å røre innimellom
  • Ta sausen av platen og tilsett smøret og rør inn
  • Sausen bør ikke koke etter at smøret er tilsatt, ta kan den sprekke
  • Smak til med salt, Piment d’Emplette og evt sitron

Tilbehør:

Som det fremgår av bildet serverte jeg dette med bønner og gulrøtter, noe jeg liker godt til fisk. Jeg brukte også kokte poteter for det var smart til å få med all den gode sausen. Men her tar man bare det man liker best.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *