Kjøttkaker med ovnsbakte grønnsaker

IMG 8117

Kjøttkaker er nok et kjært barndomsminne for mange, «mors kjøttkaker» er et begrep. Nå er det nok ikke så mye brukt lenger tror jeg, andre retter har overtatt og hamburgere serveres kanskje oftere rundt i hjemmene enn kjøttkaker.

Selv synes jeg kjøttkaker er kjempegodt, men lager det veldig sjelden. Jeg har mine julemedisterkaker, men ut over dem lager jeg det så og si aldri.

Men nå fikk jeg lyst til å lage kjøttkaker igjen, og her kommer oppskriften på en grov utgave. Egentlig skulle jeg vel  malt kjøttet selv, men det hadde jeg ikke tid til nå.

 

Ingredienser til ca 15 ganske store kjøttkaker

  • 500 gram kjøttdeig
  • 500 gram karbonadedeig
  • 2 ts salt
  • grovmalt pepper
  • 5 dl vann eller melk
  • 1,5 ts pepper
  • 1/2 ts ingefær
  • 1/2 ts muskat
  • 2 ss finhakket løk
  • 4 ss potetmel
  • 3 dl kald melk eller vann

 

Fremgangsmåte:

  • Bland kjøttdeig og karbonadedeig med salt og arbeid deigen til den blir seig.
  • Tilsett krydder, finhakket løk og potetmel
  • Arbeid godt sammen
  • Spe med kald melk eller vann
  • Rør godt mellom hver gang du sper
  • Form degen til jevne runde kaker og stek i middels varm panne
  • Legg kakene over i en kjele med brun saus og la kjøttkakene trekke i sausen 15-20 minutter. De kan gjerne trekke lenger
  • Jeg serverte kjøttkakene med ovnsbakte grønnsaker og hjemmelaget tyttebærsyltetøy
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *