Hjemmelagde fiskekaker med bakte tomater

 2A223218 40E7 4943 AC91 970DD7FE6FFB

Fiskekaker er enkel, og som oftest god hverdagsmat. Jeg bruker det ikke så ofte, vet egentlig ikke hvorfor. Har laget «mine egne» fiskekaker flere ganger, og det har jeg vel gjort fordi jeg liker å vite hva maten jeg spiser inneholder. Jeg mener ikke at ferdigkjøpte fiskekaker inneholder noe som ikke er bra, jeg er bare skrudd sammen sånn. Dessuten fant jeg et ben i en fiskekake en gang, og det er en katastrofe for meg. Bein i fisk eller fiskemat gir meg fullstendig sperre for den maten i lang tid.

Men nedenfor finner dere en ny og enkel oppskrift på gode fiskekaker som ikke inneholder noe annet enn de skal. Du kan bruke den hvite fisken du vil, men det er ikke nødvendig å kjøpe den dyreste; sei eller kolje er helt greit.

Dessuten er det jo litt morsommere å servere egenproduserte fiskekaker enn ferdiglaget fra Meny eller andre steder (synes jeg).

Oppskriften gir 12-14 fiskekaker. 

Du finner oppskrift på flere fiskekaker på bloggen ved å trykke på linken 🙂

Ingredienser:

  • 750 gram hvit fiskefilét av torsk, sei. kolje eller det du måtte ønske
  • 2 ss potetmel
  • 2 ts salt
  • 1/2 finhakket purre
  • 1 egg
  • 2,5 dl matfløten eller melk
  • 2 ts sennep (gjerne den med honning)
  • saften av 1/2 lime
  • salt og pepper
  • 1 ts Piment d’Esplette eller annet chilikrydder

 Fremgangsmåte

  • Finhakk eller skrap fiskefiléten og ha over i en bolle
  • Sett bollen i kjøleskapet til fisken skal brukes
  • finhakk purren og surr den i smør/ olje
  • Avkjøles
  • Finn fram kjøkkenmaskin eller stavmikser 
  • Kjør fisk og salt sammen til en masse
  • Tilsett potetmel og pepper og kjør litt til
  • Tilsett vispet egg og kjør litt til, bare så det blandes inn
  • Bland inn matfløten/ melk, litt om gangen
  • Fortsett inntil fløte/ melk er brukt opp
  • Form fiskekakene i den størrelsen dere ønsker
  • Stek dem ca 5 minutter på hver side til de har fått fin farge
  • Bruk en blanding av smør/ olje i pannen, synes det gir best stekeskorpe 
  • pisk egget sammen
  • Bland dette sammen i en bolle
  • Smak til med krydder
  • La stå i kjøleskapet  en times tid så krydrene får satt seg
  • Form fiskekaker i passende størrelse
  • Stek i olje/ smør ved middels varme til de er ferdige.

Servering:

  •  Her er det jo egentlig bare å bruke det man liker best.
  • Personlig synes jeg det smaker godt med ovnsbakte poteter ved siden av, (eller tilberedt i Airfryer)
  • Når jeg bruker Airfryer har jeg også gulrøtter sammen med potetene
  • Som tilbehør bruker jeg ovnsbakte cherrytomater som jeg virkelig elsker
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *