I dag får dere oppskrift på en ostekake som er spesielt tilpasset alle som elsker salt karamell.
Dette er en enkel ostekake fordi man slipper gelélokket på toppen som noen ganger kan være et stressmoment. Her er det bare å blande sammen ingrediensene og det er det.
Imidlertid MÅ man lage karamellsausen selv, det holder ikke å bruke ferdigkjøpte her. Du finner oppskrift på salt karamellsaus laget på to forskjellige måter på bloggen, bare trykk linken nedenfor.
Karamellsaus på 2 forskjellige måter
Karamellsausen holder seg flere dager i kjøleskapet og kan lages på forhånd. Du kan også lage bunnen dagen før den skal serveres.
Ingredienser:
- 1 pk Bixitkjeks
- 150 gram usaltet smør
- 1 kartong kremfløte (3 dl)
- 1 boks Philadelfiaost eller lignende, 100 gram
- 120 gram melis
- 1 ts vaniljesukker
- ca 100 gram melkesjokolade, hakket
- Blåbær eller andre bær du liker
Fremgangsmåte:
- Knus kjeksen i kjøkkenmaskin og smelt smøret
- Bland sammen
- Trykk ned i formen
- Bland kremfløte, ost, melis og vaniljesukker og pisk sammen med mixer
- Hakk sjokoladen grovt
- Ha dette i kremen
- Bre kremen over kaken
- Lag karamellsaus og avkjøl
- Når karamellsausen er avkjølt brer du den over kaken
- Fordel bær oppå kaken
Ta kaken ut fra kjøleskapet ca 40-50 minutter før den skal serveres.