Pasta med bakte tomater og feta

 5A6FCAF3 19C9 48BB B582 BA9FFA22A240 1 201 a

Denne retten har jeg servert flere ganger i det siste, den smaker helt fabelaktig, den er sunn og lett å lage. Retten er beregnet til 4 personer og det går helt fint å varme den opp igjen hvis det skulle bli rester (men det tror jeg ikke det blir)

Ingredienser:

  • 1 rødløk, finhakket
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 bokser hakkede hermetiske tomater
  • 1/2 squash i små terninger
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 10-12 svarte oliven delt i to + 3 ss kapers
  • Olivenolje
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 sitron, saft og skall
  • salt og pepper
  • 300 gram små, gode tomater (eller mer)
  • 200 gram fetaost (1 blokk)
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • friske urter


Fremgangsmåte:

  • Fres løk og hvitløk i olje til det er blankt og mykt
  • Tilsett squash og gulrøtter og la det surre med noen minutter
  • Tilsett boksene med tomatene 
  • Tilsett sukker
  • La dette koke 10-15 minutter
  • Mot slutten av koketiden tilsetter du oliven, kapers og sitron
  • Smak til med salt og pepper og evt krydderurter
  • Hell stuingen i en ildfast form
  • Del tomatene i to og legg de over stuingen i formen
  • Finn fram blokken med fetaost og del den i strimler
  • Legg fetaosten over tomatene
5A6FCAF3 19C9 48BB B582 BA9FFA22A240 1 201 a
 
 
  • Hell over olivenolje, salt, pepper og gjerne litt revet sitronskall
  • Dryss over oregano
  • Sett formen midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter (tomatene skal bli helt myke)
  • Mens formen står i ovnen koker du pastaen etter anvisning på pakken (Jeg bruker linguine)
  • Ta formen ut av ovnen og dryss over basilikum eller persille
358C3CA9 FDEF 494B 9BEA E110FFE9010A 1 201 a
 
 
  • Knus og bland alt godt sammen
43901479 932A 4D90 A4A9 BA7E7EDD264D 1 201 a
 
 
  • Hell vannet av pastaen, damp den litt og ha den oppi formen
55BB09C2 213D 4D3D A053 47A5C8B6D677 1 201 a

  • Bland sammen
Servér umiddelbart

890345E3 7373 420A 8765 0C07CF6410AA 1 201 a

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *