Denne retten har jeg servert flere ganger i det siste, den smaker helt fabelaktig, den er sunn og lett å lage. Retten er beregnet til 4 personer og det går helt fint å varme den opp igjen hvis det skulle bli rester (men det tror jeg ikke det blir)
Ingredienser:
- 1 rødløk, finhakket
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 bokser hakkede hermetiske tomater
- 1/2 squash i små terninger
- 2 gulrøtter i små terninger
- 10-12 svarte oliven delt i to + 3 ss kapers
- Olivenolje
- 1/2 ts sukker
- 1/2 sitron, saft og skall
- salt og pepper
- 300 gram små, gode tomater (eller mer)
- 200 gram fetaost (1 blokk)
- Olivenolje
- Salt og pepper
- friske urter
Fremgangsmåte:
- Fres løk og hvitløk i olje til det er blankt og mykt
- Tilsett squash og gulrøtter og la det surre med noen minutter
- Tilsett boksene med tomatene
- Tilsett sukker
- La dette koke 10-15 minutter
- Mot slutten av koketiden tilsetter du oliven, kapers og sitron
- Smak til med salt og pepper og evt krydderurter
- Hell stuingen i en ildfast form
- Del tomatene i to og legg de over stuingen i formen
- Finn fram blokken med fetaost og del den i strimler
- Legg fetaosten over tomatene
- Hell over olivenolje, salt, pepper og gjerne litt revet sitronskall
- Dryss over oregano
- Sett formen midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 minutter (tomatene skal bli helt myke)
- Mens formen står i ovnen koker du pastaen etter anvisning på pakken (Jeg bruker linguine)
- Ta formen ut av ovnen og dryss over basilikum eller persille
- Knus og bland alt godt sammen
- Hell vannet av pastaen, damp den litt og ha den oppi formen
- Bland sammen
Servér umiddelbart