Spaghetti Vongole

FE857B26 5898 4160 969B 390D79D6BD3E

Det kommer mye god mat fra Italia, og det som kjennetegner maten er enkelheten. Få råvarer, men topp kvalitet er det som gjelder.

Jeg har spist utallige porsjoner med vongole både i Italia og andre steder og det er høyt på listen over favoritter. Men det er stor forskjell på det jeg har fått servert, noen er bedre enn andre selv om ingrediensene er stort sett de samme. Jeg har tilsatt tomater her, det har jeg ikke fått i Italia, men jeg elsker tomater sammen med pasta så da tok jeg meg den friheten.

Det er veldig enkelt å lage vongole hjemme på eget kjøkken. Det største problemet er å få tak i vongoleskjell, men i går fikk jeg tak i et nett og betalte godt for det 🙂 Om du ikke finner det kan du bruke hjerteskjell i stedet, tror ikke smaken er så veldig forskjellig. (Men det vet jeg altså ikke)

Det første du gjør når du kommer hjem med skjellene er å tappe kaldt vann i en bolle og legge skjellene oppi. Det kan være litt sand i skjellene og det skilles ut når de ligger i vann. La dem ligge minst en time, men de kan godt ligge lenger.

Ellers behandler du skjellene på samme måte som blåskjell, kast de som er åpne eller ødelagt.

Ingredienser:

  • 1 nett vongoleskjell
  • 2-3 ss olivenolje
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 5 fedd hvitløk, skåret i tunne skiver
  • 12 cherrytomater delt i to
  • 1/2 ts chilipulver
  • 2 dl hvitvin
  • 3 ss hakket bladpersille
  • Salt og pepper
  • evt annet krydder
  • Spaghetti Linguine (eller annen spaghetti som du liker)

Fremgangsmåte:

  • Finn fram en dyp panne med lokk til skjellene
  • Ha olje i pannen og varm opp ved lav/ middels varme
  • Tilsett hvitløk og sjalottløk
  • Surr i olje noen minutter så løken blir myk, men ikke fått farge
  • Tilsett chilikrydder og la det surre litt mer
  • Hell på hvitvinen og la det koke opp
  • Tilsett tomater og halvparten av persillen
  • Legg skjellene i pannen legg på lokk
  • La de dampes til de har åpnet seg, ca 5 minutter

C9CBF8AD 9A57 4B01 9A7A 23AA6117CFDB

  • Kok spaghettien etter anvisning, vanligvis 7-8 minutter
  • Hell av vannet og damp dem
  • Hell over litt olje
  • Bland spaghettien med skjellene

6A7E4A35 5252 4CEF 89A8 30C69A6A7416

  • Tilsett mer persille og litt olje
  • Serveres rett fra pannen sammen med feks focaccia

EA575E28 2F6F 4ED5 9CEA F7E6460BEE74

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *