Denne pastaretten er en av mine favoritter. Sausen kan gjøres helt plantebasert, men denne gangen valgte jeg å bruke italienske kjøttboller i tillegg. Jeg elsker svarte oliven og kapers i tomatsauser så det er selvsagt en viktig bestanddel her.
Du kan selvsagt bruke ferdigkjøpte kjøttboller, men om du velger å lage dem selv så er nok det som smaker best (det er i alle fall min erfaring). Og da vet jeg også nøyaktig hva de inneholder. Nedenfor følger oppskriften.
Ingredienser:
- 400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig av kalv
- 2 ss hakket, frisk oregano
- 2 ss hakket, frisk basilikum
- 1/2 dl parmesanost, revet
- 1 egg, sammenvispet
- 4 hvitløkfedd, hakket
- havsalt og pepper
- 1 ss olivenolje
- 1 rødløk, hakket
- 2 gulrøtter i små terninger
- 20 svarte oliven delt i to
- 5-6 ts kapers
- 3 hvitløkfedd, hakket
- 1/4 squash i terninger
- 1/2 ts sukker
- 1 boks italienske tomate (grovhakket)
Fremgangsmåte:
- Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og rør godt sammen
- Rull kjøttboller, så store som du ønsker dem
- Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 30 minutter
- Start med tomatsausen ved å varme opp olje
- Ha i løk og hvitløk og surr til løken er blank og myk, ca 5-6 minutter
- Tilsett squash
- Ha i tomater og sukker
- La dette putre under lokk i 15 minutter på svak varme
- Tilsett oliven og kapers
- Smak til med salt og pepper og rør inn hakket basilikum
- Sett ovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form
- Ha olivenolje i stekepannen og stek kjøttbollene på middels varme til de er gjennomsekte og har fått fin farge
- Legg kjøttbollene i formen, ikke for tett
- Hell over tomatsausen og la den renne ned mellom kjøttbollene
- Strø over osten
- Stek i ovnen i ca 15 minutter til osten har fått en fin gylden farge
- Serveres med pasta i en eller annen form
Servering:
Server gjerne en god salat ved siden av