Tagliatelle med tomatsaus og italienske kjøttboller

17074B56 E61D 4431 89EA 8702672D6FBC  

Denne pastaretten er en av mine favoritter. Sausen kan gjøres helt plantebasert, men denne gangen valgte jeg å bruke italienske kjøttboller i tillegg. Jeg elsker svarte oliven og kapers i tomatsauser så det er selvsagt en viktig bestanddel her.

Du kan selvsagt bruke ferdigkjøpte kjøttboller, men om du velger å lage dem selv så er nok det som smaker best (det er i alle fall min erfaring). Og da vet jeg også nøyaktig hva de inneholder. Nedenfor følger oppskriften. 

Ingredienser:

  • 400 gram karbonadedeig eller kjøttdeig av kalv
  • 2 ss hakket, frisk oregano
  • 2 ss hakket, frisk basilikum
  • 1/2 dl parmesanost, revet
  • 1 egg, sammenvispet
  • 4 hvitløkfedd, hakket
  • havsalt og pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 1 rødløk, hakket
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 20 svarte oliven delt i to
  • 5-6 ts kapers
  • 3 hvitløkfedd, hakket
  • 1/4 squash i terninger
  • 1/2 ts sukker
  • 1 boks italienske tomate (grovhakket)
 

Fremgangsmåte: 

  • Ha alle ingrediensene til kjøttbollene i en bolle og rør godt sammen
  • Rull  kjøttboller, så store som du ønsker dem
  • Legg dem på en tallerken med litt olje og la dem hvile i kjøleskapet ca 30 minutter
  • Start med tomatsausen ved å varme opp olje
  • Ha i løk og hvitløk og surr til løken er blank og myk, ca 5-6 minutter
  • Tilsett squash
  • Ha i tomater og sukker
  • La dette putre under lokk i 15 minutter på svak varme
  • Tilsett oliven og kapers
  • Smak til med salt og pepper og rør inn hakket basilikum
  • Sett ovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form
  • Ha olivenolje i stekepannen og stek kjøttbollene på middels varme til de er gjennomsekte og har fått fin farge
  • Legg kjøttbollene i formen, ikke for tett
  • Hell over tomatsausen og la den renne ned mellom kjøttbollene
  • Strø over osten
  • Stek i ovnen i ca 15 minutter til osten har fått en fin gylden farge
  • Serveres med pasta i en eller annen form

Servering:


Server gjerne en god salat ved siden av

F8DD5D84 70DB 418C AD89 92815C17F173

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *