Jeg er blant dem som spiser med både smaksløker og øyne, maten må være ganske fin å se på ellers smaker det meg ikke. Jeg synes denne suppen ble ganske dekorativ i alle fall. Fant plutselig ut at granateplekjerner er helt genialt til å fresche opp maten med. Vet ikke hva dere synes, men mannen min synes ikke utseendet på maten er så veldig viktig, smaken er viktigst. For meg er smak og utseende like viktig
Jeg har mange blomkålsupper og andre supper på bloggen fra før, men dette er en litt annen variant, og dessuten er det jo et tips til hvordan man kan «pynte» suppen litt. Når man gjør litt ut av utseendet kan en enkel blomkålsuppe også serveres som forrett i selskap.
Andre gode blomkålsupper fra bloggen
Ingredienser:
- 2 små blomkålhoder eller 1 stort
- 5-6 gulrøtter
- 3 poteter
- 1 rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 6-7 dl kyllingkraft
- 1,5 ss tomatpuré
- 3 dl matfløte
- salt og pepper
- Piment d’Espelette (1-2 ts, smak deg fram)
Fremgangsmåte
- Ha smør og olje i en gryte
- Hakk løk og hvitløk og ha i gryten
- La dette surre sammen så det blir mykt
- Skrell og del gulrøttene i små terninger og ha opp i gryten
- Skrell poteter, del i terninger og ha i gryten
- Hell kyllingkraft i gryten (evt vann og buljong, men det blir ikke like godt synes jeg)
- Vask blomkålen og del i buketter som du har i gryten (ta med stilken også)
- Tilsett tomatpuré
- Kok opp og la det småkoke ca 20-30 minutter
- Tilsett matfløte og varm opp igjen
- Mos grønnsakene med en stavmikser
- Smak til med salt, pepper og Piment d’Espelette (om du ikke har det kan du bruke chilikrydder eler chilipaste)
- Suppen skal være tykk, men hvis du synes den blir for tykk tilsetter du bare mer kraft eller fløte
Servering:
Her kan du jo bestemme selv, smaken er forskjellig. Jeg har brukt kokt skinke i strimler, hakket kruspersille og kjerner av granateple. Om du vil ha den helt plantebasert kutter du bare ut skinken.