Grønn ertesuppe med topping

Fullsizeoutput 5c5a

Suppe er et fast innslag på middagsbordet vårt minst  en gang i uken, oftest på mandager. Det er selvsagt nødvendig å variere suppene så det har blitt en del forskjellige typer  hos oss. Det finnes ca 85 ulike suppeoppskrifter på bloggen, så det er bare å trykke på linken hvis du trenger tips. Noen har vært vellykket og har blitt laget flere ganger,  andre har ikke blitt laget flere ganger.

Denne suppen er definitivt en suppe som vil bli laget flere ganger. Den kan også brukes som forrett, den kan toppes på mange måter og presenteres på ulike måter. På bildet over har jeg toppet med rå laks.  På bildet nederst i innlegget har jeg toppet med scampi. 

Jeg pleier også alltid å ringle over olivenolje, enten nøytral eller med forskjellig smak.

Andre forslag til topping er:

  1. kokt laks
  2. røkelaks
  3. kylling
  4. strimlet svinekjøtt
  5. kamsjell

og mye mer. 

De er bare å bruke fantasien.

Dette trenger du:

  • 1 gul løk, hakket
  • 2 midds store poteter i terninger
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 pakker frosne grønne selskapserter
  • 6 1/2 dl kyllingkraft (vann + kyllingfond)
  • 1/2 boks créme frâiche
  • Estragon
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Ha litt olje og 1 ss smør i gryten og smelt det over middels varme
  • Tilsett løk, hvitløk og potet og la det surre ca 5 minutter så det blir blankt
  • Tilsett ertene og bland med grønnsakene
  • Tilsett kraft
  • Kok opp og la det koke  ved lav varme ca 20 minutter
  • Tilsett créme frâiche og rør den inn
  • Bruk en stavmikser eller food prosessor og kjør suppen til den er glatt
  • Om du vil ha den helt glatt kan du også sile den gjennom en sikt
  • Surr scampien i litt olje og topp suppen med dem
  • Som du ser over kan du også bruke annen topping

 8D067D72 86A8 4E51 877F 01DE9226DCB5

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.