Pannestekt laks med sennepskrem, bakte tomater og stekte poteter

03D8418D A246 402E A4C9 C77EC03EB38C

Dette er en nydelig, men enkel lakserett. Det som gjør denne retten spesiell er sennepskremen, den løftet laksen til himmelen og enda høyere. Retten passer både som vanlig hverdagsmiddag og som middag til gjester. Jeg tror alle som smaker den vil synes den smaker helt fantastisk..

Denne retten er beregnet til 4 personer:

Ingredienser 

  • Ca 600 gram laksefilét med skinn
  • Ca 600 gram poteter i skiver med skinnet på
  • Olje
  • Salt og pepper
  • Økologisk krydderblanding til fisk (denne kjøper jeg på Olivenlunden, men du kan selvsagt bruke annet krydder som passer til fisk)
  • Rapsolje og litt smør til steking av laksen

Poteter:

  • Skrubb potetene, men ikke skrell dem
  • Skjær dem i skiver
  • Jeg tilberedte dem i Airfryer, men om du ikke har det kan du legge dem utover en stekeplate og bake dem i ovnen
  • Ringle over olivenolje og krydre med salt og pepper
  • Trenger ca 20-30 minutter i ovnen

Laks:

  • Krydre laksen og stek den i nøytral olje og litt smør 3-4 min til den har fått fin stekeskorpe på hver side
  • Pass på at du ikke steker den for lenge

Sennepskrem:

  • 3 ss strøsukker
  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss revet fersk pepperrot 
  • 2 ss Colmans sennepspulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts svart pepper
  • 2 1/2 dl kremfløte
  •  
  • Visp kremfløten stiv
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og visp litt mer
  • Smak til med salt og pepper

Bakte tomater:

  • Bruk gode små tomater og del dem i to
  • Bruk ca 1/3 purre og hakk den
  • Tilsett salt og pepper
  • Ringle god olivenolje over
  • Bak tomatene i ovnen 10-12 minutter

Servering:

  • Fjern skinnet på laksen og legg laksen på tallerkenen
  • Fordel resten av tilbehøret på tallerkenen
  • Til slutt legger du en eller to skjeer med sennepskrem over laksen

Bon Apetit

C66536A2 EDB4 419A 80BC 04BE58D89A86

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Your email address will not be published.